Kürkçü: HDP yeni bir evreye girdi

HDP 2. Olağanüstü Kongresi’nde konuşan Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, partilerinin yeni bir evreye girdiğini belirtti. Kürkçü, “İnsanlar birbirlerinin seslerini işittikçe halklarımız birleşebilir ve engelleri aşabilirler. Evet,...

Google Haberlere Abone ol
Kürkçü: HDP yeni bir evreye girdi

HDP 2. Olağanüstü Kongresi’nde konuşan Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, partilerinin yeni bir evreye girdiğini belirtti. Kürkçü, “İnsanlar birbirlerinin seslerini işittikçe halklarımız birleşebilir ve engelleri aşabilirler. Evet, yarın artık bugündür. Türkiye’nin 21. yüzyılda bir geleceği olacaksa bu, bugün burada olacaktır. Halkların ortak geleceğinin kapısıdır. Bu kapıyı açabildiğiniz için bu kapı sizin eserinizdir.” dedi.

Ertuğrul Kürkçü, 4 yıl önce kendilerinin HDK’yi kurduğunda Türkiye’yi yönetenlerin ise Kürt hareketini toptan imha etmeye çalıştığını belirtti. Roboski katliamına değinen Kürkçü, bunun, bu çirkin hakim sınıfın projesi olduğunu vurguladı. Kürkçü, “Çatışmasızlığa çok çabuk alıştık. Sanki bu ülkede hiç kan akmamış gibi olduk. Bilelim ve hatırlayalım. Türkiye’nin batısında meydanlara inip, Kürt kanı içmeye yemin eden fanatiklerle dolmuyorsa, Soma’daki madenci katliamının arkasından on binlerce Kürt, Soma’daki ölümler için sokağa çıkıyorsa bu kendi kendine olmuyor. Hayatın bu yönde akması için bilinçli bir çabayı sürdüren, hakarete ve dışlanmaya kararlılık ile göğüs gerenlerin eseridir. Bu Kürdistan halkının ve sevgili yoldaşım Öcalan’ın eseridir.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE FAALİYET GÖSTEREN İKİNCİ PARTİ BİZİZ”

Milletvekillerinin parlamenter etkinliğinin küçük bir bölümünün Kürt sorununa, geri kalanının ise Türkiye’nin sorunlarına yönelik olduğunu dile getiren Kürkçü, şöyle devam etti:

“CHP ve MHP’den etkin bir biçimde ülke partisi olduğumuzu göstereceğiz. Biz ülke çapında faaliyet göstermeyi ve her yere ulaşmayı her şeyden daha çok istiyoruz. HDP, 30 Mart seçimlerinde Türkiye’nin her yerinde aday gösterdi, her kentten ve ilçeden seçime girdi. Türkiye’nin her yerinde faaliyet gösteren ikinci parti biziz. İktidarın adayı olmamız bundan dolayıdır.”

Kürkçü, HDP’nin artık yükselen bir değer olduğuna vurgu yaparak, “Okmeydanı’nda, Pazarcık’ta Alevi, Kürdistan’da Kürdüz, Karadeniz’de Lazız. Bize Türkiye partisi olmayı öğütleyenler kendilerine bakmalılar.” dedi. Öcalan’dan övgüyle söz eden Kürkçü, ilk defa Türkiye’nin önünde yepyeni bir imkan açıldığını belirtti. CİHAN

Yorumlar