Kürkçü: AK Parti'yi, tarih çukuruna itmek için elimizden geleni yapacağız

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, "Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı geriye doğru saymaya başladı, yokuş aşağı iniyor.

Google Haberlere Abone ol
Kürkçü: AK Parti'yi, tarih çukuruna itmek için elimizden geleni yapacağız

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, "Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı geriye doğru saymaya başladı, yokuş aşağı iniyor. Biz bu seçimlerde, kendi payımıza düşeni gerçekleştirerek Adalet ve Kalkınma Partisi’nin aşağı doğru giden yolculuğunu hızlandırmak, onu düşmesi gereken tarih çukuruna doğru itmek için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Kürkçü, partisinin Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki seçim bürosunun açılışına katıldı. Kürkçü, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının yürüttüğü barış sürecini eleştirdi.
Kürkçü, bu konuda şunları kaydetti: "Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bugüne kadar kredisini kullandığı barış süreci de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin elinde mıncıklana mıncıklana hiçbir yere hareket edemeyen, durmaksınız olduğu yerde sallanan bir tren şeklini aldı, bu tren hiçbir yere gitmiyor. O nedenle biz barış için Adalet ve Kalkınma Partisi’ne muhtaç olmadığımızı, barışı kendi kendimize, halklar arasındaki diyalog ve ortaklıkla kuracağımızı hem hükümeti hem de devletin bütün kurumunu da barışa zorlamayı bileceğimizi biliyoruz. O nedenle, AKP iki de bir bize, ‘Benim sayemde barış yapıyorsunuz. Ben olmasam, barış yerle yeksan olur’ masalını anlatmasın. Barışı Kürt halkının önderi Sayın Adbullah Öcalan’ın projesi gerçekleştirdi. Tayyip Erdoğan da Sayın Öcalan’ın uzattığı bu barış eline, çukura tamamen düşmemek için tutundu ama şu anda o çukura hepimizi birden çekmek istiyor. Onun elini bırakacağız. Onunla yürüyecek yolumuz yok."

Özgürlükleri bir milim dahi feda etmeyeceklerini belirten Kürkçü, şöyle konuştu: "Önce internet özgürlüğü elden alındı. Telekomünikasyon İletişim Başkanı’na hepimizin internet erişimine anında müdahale gücü sağlandı. HSYK, Adalet Bakanı’na bağlandı. Şimdi de MİT doğrudan doğruya Başbakan'ın emrinde, özel örgüte dönüştürüldü. Bütün bunların özgürlük işareti olduğunu sanmamız için hiçbirimizin zorbalık ve baskının ne olduğunu bilmiyor olmamız gerekir. Ama biz bunu biliyoruz. O nedenle, Tayyip Erdoğan kendisini çocuğunu, siyasi arkadaşlarını, birlikte bankaların içini boşalttıkları, birlikte kamu hazinesini boşalttıkları, birlikte TOKİ’yi kendilerinin arpalığı olarak kullandığı insanları, akrabalarını, yakın dostlarını hapisten, sorgulamadan, soruşturmadan koruyacak diye özgürlüğümüzden bir milim feda etmemiz, sadece ve sadece bizim çılgın olmamızla mümkündür. Oysa biz çılgın değil, aklı başında ne istediğini bilen insanlarız. Çılgın aramızda bir tane çılgın var. Oda Tayyip Erdoğan’ın kendisidir. Çıldırmış ve aklını kaybetmiştir." Kürkçü, konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını yaptı.


CİHAN

Yorumlar