"Kürdistan İşçi Partisi'nin üyesi olmaktan gurur duyuyorum" sözüne kınama

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekili Özdal Üçer'in "Kürdistan İşçi Partisi üyesi olmaktan gurur duyuyorum" sözlerine Meclis Genel Kurulundan kınama çıktı.

Google Haberlere Abone ol
"Kürdistan İşçi Partisi'nin üyesi olmaktan gurur duyuyorum" sözüne kınama

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekili Özdal Üçer'in "Kürdistan İşçi Partisi üyesi olmaktan gurur duyuyorum" sözlerine Meclis Genel Kurulundan kınama çıktı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, 2014 yılı bütçe görüşmelerinin 11'inci turunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, Türk Patent Enstitüsü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi, Millî Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı bütçe ve kesin hesapları yer alıyor.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in kullandığı ifadeden dolayı kınama cezası verilmesini teklif etti. Geçen oturumda bir tartışmanın tutanaklarını incelediklerini belirten Bahçekapılı, Üçer'in kullandığı ifadesinin 160. maddenin 3. bendi kapsamında yaralayıcı nitelikte olduğunu değerlendirdiğini ifade etti. Kınama cezası verilmesini teklif etti.

BDP Grubu bu duruma itiraz etti. İdris Baluken, kınama değil uyarı cezası verilmesi gerektiğini savundu. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise PKK'nın bir terör örgütü olduğunu ve şiddet ile kan yolunu benimsediğini ifade etti. 25 yıldan beri sorunun çözümünü şiddet ve terör ile çözme yolunu seçtiğini anlatan Baluken, "Biz burada Meclis'te anayasanın ve hukukun bekçileriyiz. Duygusal değil rasyonel davranmak, anayasanın hükümlerini yerine getirmekle sorumluyuz. İfade edilen sözleri kabul etmiyor ve kınıyoruz." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da PKK'nın terör örgütü olduğunu vurguladı. PKK'nın övülmesinin teşvik edilmesine müsaade edilmemesi gerektiğinin altını çizen Altay, bunu söyleme cür'etinin de bir sebebinin olduğunun da muhakkak olduğunu ifade etti. "Hükümet her hafta Abdullah Öcalan ile görüşürse Üçer de bunu söyler." diyen Altay, cezai yaptırımın şart olduğunu anlattı.

Bahçekapılı, Başkanlık Divanı olarak Üçer'e kınama cezası verilmesini genel kurulunun oylamasına sundu. AK Parti, CHP ve MHP'nin oylarıyla kınama cezası kabul edildi. BDP grubu karara tepki göstererek Meclis Genel Kurulu'ndan ayrıldı. CİHAN

Yorumlar