Külünk'ten rest: Tarih sizi affetmeyecek

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Avusturya hükümetine hem rest çekti hem de çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Külünk'ten rest: Tarih sizi affetmeyecek

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk, İslam Yasası'nı kabul eden Avusturya hükümetine, "İslam'ı protestanlaştırma talebinizden vazgeçiniz, Müslümanların arasına fitne sokmaktan vazgeçin. Bırakın Müslümanlar kendi dinamikleriyle kendi işlerini görürler" çağrısı yaptı.

Külünk, birtakım İlişki ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Avusturya'nın başkenti Viyana'da, uluslararası talebe cemiyeti WONDER'de "Yeni Türkiye İdealinde Avrupalı Türklerin Önemi ve İslam Yasası" konulu konferans verdi.

Külünk, Müslümanların Avrupa'da yaşayan yabancı olmadığını, Avrupa'nın eşit yurttaşları ve Avrupa'nın ayrılmaz parçası olduğunu söyledi. Avrupa'nın İslam Yasası ile İslam'ı ve Müslümanları kendileştirmeye çalıştığını ve buna müsaade etmeyeceklerini belirten Külünk, "Sevsinler sizin özgürlükçülüğünüzü. Bir de bize us vermeye çalışıyorlar. Müslümanları ve camileri zanlı şekilde görüyorsunuz. Müslümanlar kaç adet suç işlemiş, hangi suçları işlemiş, söyleyin" dedi.

"Biz bunu kabul etmeyiz, etmiyoruz da"

İslamofobi üstünden Müslümanların dini özgürlüklerini kısıtlamaya "hayır" dediklerini aktaran Külünk, "Ben cemiyet kuracağım, başbakanın iki dudağı arasında, 'kapattım, yasakladım'. Niye? Kamu güvenliği. Gezi'de bizim ambulanslarımız yakıldı, arabalarımız yakıldı. Hepiniz özgürlük anıtı kesildiniz. Gezi özgürlük oluyor. Avrupa'da hangi cami, hangi cemaat eline bir adet çivi parçası almış. Var mı bir adet cami. Şimdi sen hukuk çıkartacaksın, benim insanıma devamlı zanlı muamelesi yapacaksın. Biz bunu kabul etmeyiz, etmiyoruz da" diye konuştu.

İslam Yasası'nı savunan birtakım öğretim üyelerini "devşirme" şekilde nitelendiren Külünk, haktan, adaletten, insanlıktan, Filistin ve Gazze'den bahsetmeyecek İslam'ın savunuculuğunu yaptıklarını anlatım etti.

Camilerin kiliseleştirilmesine karşı olduklarını aktaran Külünk, "İslam'ı protestanlaştırma talebinizden vazgeçiniz, Müslümanların arasına fitne sokmaktan vazgeçin. Bırakın Müslümanlar kendi dinamikleriyle kendi işlerini görürler. Her şey başbakanın iki dudağı arasında" dedi.

Külünk: Tarih sizi affetmeyecek

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'u Türkiye'ye çağırma eden Külünk, "Sayın Kurz'a bir kaç sözüm var; Kurz'u Türkiye'ye çağırma ediyorum. Türkiye'de bir hafta entelektüellerle sohbet ettirelim, İslam nedir, Kur'an ne, görüştürelim. 60 benlik heyetten 20 şahıs ile karar alacaksınız. 'Biz anlaştık size ne oluyor' diyeceksiniz. Geç onu, yemezler. Anlaştık diyen 20 insana sesleniyorum. Tarih sizi affetmeyecek" diye konuştu.

Avusturya İslam Cemaati Başkanı'na eleştiri

Yasanın inşaat sürecinde müzakerelere gelen Avusturya İslam Cemaati Başkanı Fuat Sanaç'ı da eleştiren Külünk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İslam cemaatinın başında bir zat var. Bir öyle, bir böyle izahatlar yapıyor. Hiç kusura bakmayın, bulunmaz öyle yağma. Çıkacak sizin önünüze dürüst olacak. Öyle kapalı kapılar arkasında pazarlık yapmak yok. Çıkacak yetkililerle ne konuştuğunu paylaşacak. 20 adet adam bu topraklarda kıyamete kadar sürecek konularda karar alacak. Bu, kabul edilemez."

İslam Yasası ile İslam'ı ve Müslümanları teslim almak istediklerini belirten Külünk, teslim olmayacakların söyledi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar