Külünk'ten paralelcilerle ilgili flaş iddia

Metin Külünk, Türkiye'de devleti tehdit eden "paralel yapı"nın ABD'deki Müslümanları da bölmek için özel çaba içinde olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Külünk'ten paralelcilerle ilgili flaş iddia

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, ABD'de ziyaretinin son gününde Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde bir sıra temasta bulundu. Bu kapsamda ilk şekilde Minneapolis kent Konseyi Üyesi Abdi Warsame ile görüşen Külünk, daha sonra Heritage Bilim ve Teknoloji Okulu, Abu Bakar Es-Saddique İslam Merkezi'ni ziyaret etti.

Minneapolis Temsilciler Meclisi üyesi Erin Murphy ve kimi Somalili sivil cemiyet kuruluşu temsilcileri ile de bir araya gelen Külünk, daha sonra ABD'de yaşayan Somali topluluğunun etkinliğine katıldı. Külünk ayrıca, programında olmamasına karşın 2014 yılının ilk günü meydana gelen ve 7 Somali vatandaşının ölümüyle sonuçlanan patlama itibarıyla hasar gören Dar Al-Hicrah İslam Merkezi'nde araştırmada bulunarak, eksiklerin giderilmesi meselesinde lüzumlu girişimleri yapacağını söyledi.

 "ABD'de, Türkiye'nin tezlerinin peşinde durabilecek milyonlarca insan var"

ABD ziyaretini AA muhabirine değerlendiren Külünk, "Şu esas kadar çok aşırı sevinçli anlar yaşadım. Özellikle İslam dünyasının Türkiye'ye karşı ilgisini, Amerika'da yaşayan Afrika ne Müslüman-Arap diasporasının Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a bakış açılarını görüp, Türkiye'nin geldiği noktanın başkalık edilir olmasından son derece mutluyum" diye konuştu.

Ziyareti sırasında, Ermeniler yönünden 1915 olaylarının sene dönümü şekilde kabul edilen 24 Nisan dayatmalarına karşı daha diri durabilmek için ABD'de lobi gücü olan, seçmeni olan, Türkiye'nin tezlerinin birlikte durabilecek milyonlarca insan olduğunu gördüğünü anlatım eden Külünk, "Bu insanlarla çok aşırı çok iletişim ve diyalog kurmamışız. Bundan ötürü da 24 Nisanlarda bir yalnızlık hissediyoruz" dedi.

"Herkes paralel ihanet çetesine karşı tedbir alıyor"

Külünk, ziyaretinin son ayağı Minneapolis kentinde Somali diasporası ile bir araya geldiğinin altını çizerek, "Türkiye'de Cumhurbaşkanımıza yönelik iftira ve saygısızlıklarla dolu bir yaşamı tercih edenlerin, bugün Minneapolis'teki Somalili kardeşlerimizin Türkiye ve Erdoğan'ın adı geçtiğinde heyecanlarını dışa vuruşlarına şahitlik etmelerini isterdim. Bazen en yakının yönünden anlaşılmazsın lakin en uzaktaki seni anlar. Bugün de Erdoğan'ı dünyada herkes anlıyor lakin yurdumuzda onu anlamamakta ısrar edenler var" dedi.

Külünk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Boşnak diasporasını ziyaretimiz esnasında ciddi bir problemle karşılaştık. Türkiye'de demokrasiyi, halkın seçilmiş iradesini, devleti tehdit eden, devleti ele geçirmek için vuruş girişimi dahil her çeşitli yola başvuran paralel ihanet çetesinin, ABD'de Boşnak kardeşlerimizi bölmek için nasıl hususi gayret sarf ettiğini gördük, Boşnak kardeşlerimizin, "Bu adamlardan bizi kurtarın" feryatlarını duyduk.

Paralel bina ABD'de Müslümanları bölmek için hususi gayret içinde. Müslüman diasporalar için ayrı meslek yürüten bu yapı, ABD'deki Müslümanları ciddi manada tehdit ediyor. Her çeşitli operasyonu, entrikayı yapıyorlar. Ama çok aşırı şükür herkes paralel ihanet çetesinin Türkiye'de ve dünyada ne yapmak istediğinin farkına varmış ve tedbirlerini alıyor."

ABD'deki Somalilerin enteresan isteği

AK Parti'li Külünk, ABD'de yaşayan Somalilerin kendisinden C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını taşıyacak bir kültür merkezi istendiğini belirterek, konuyu Erdoğan'a ileteceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar