Küfürbaz milletvekillerine 'para cezası' geliyor

TBMM Genel Kurulu'nda küfreden milletvekiline para cezası verilecek

Google Haberlere Abone ol
Küfürbaz milletvekillerine 'para cezası' geliyor
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Küfreden, hakaret eden, kavga çıkaran ve kavgaya sebebiyet veren milletvekili TBMM kararıyla maddi bedelini ödemek zorunda kalacak. Bu en doğru iş olacak. Teklifi, biz değil, geçen dönem CHP Milletvekili olan Oktay Ekşi getirmişti" dedi

Meclis'te kavga, küfür ve hakarete "para cezası" önerisinin, önümüzdeki günlerde TBMM İçtüzüğü değişikliğinde gündeme gelmesi bekleniyor.

Geçmiş dönemde Meclis'te siyasi parti gruplarının temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan TBMM İçtüzüğü Uzlaşma Komisyonu'nda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, planladıkları değişiklikle ilgili konuştu. 

Alınan karar uyarınca Meclis'in 1 Temmuz'da tatile girmediğini, Ramazan Bayramı nedeniyle tatilin ardından 12 Temmuz'da çalışmalarını sürdüreceğini belirten Elitaş, gündemde İçtüzük değişikliği ve bazı yasal düzenlemelerin olduğunu söyledi.

Tatilin ardından Meclis'in gündeminde uluslararası iş gücü yasa tasarısı ve yatırım ortamının iyileştirilmesini amaçlayan düzenlemelerin olacağına işaret eden Elitaş, her iki tasarının Meclis tatile girmeden yasalaştırılacağını bildirdi.

Hükümetin yeni bir "torba" düzenleme hazırlığında olduğunu belirten Elitaş, söz konusu düzenlemelerin, bakanlıkların değişmesini istedikleri bazı kanunların, günün şartlarına uygun hale getirilmesini içerdiğini ve 50-60 madde olması planlandığını anlattı.

 

Yorumlar