Kozmik Çalışma Grubu biriminin kurulduğu doğru mu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Tanrıkulu, şu soruları...

Google Haberlere Abone ol
Kozmik Çalışma Grubu biriminin kurulduğu doğru mu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

Cumhuriyet Gazetesi’nin 25.12.2013 tarihli baskısının 1. ve 6. sayfasında 'Her yerde rüşvet' başlığı altında yayınlanan haberinin ardından 26 Aralık 2013 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından doğrulanan bazı bürokratlar ile işadamlarına yönelik gizlilik derecesinde yürütüldüğü açıklanan Yüksek Hızlı Tren (YHT) soruşturmasının akıbeti nedir?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 'suç örgütü kurmak, yönetmek, ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet' suçlamalarıyla başlatılan soruşturma kapsamında TCDD 1. Bölge Müdürlüğü, 2. Bölge Müdürlüğü ve YHT Müdürlüğü tarafından son 4 yıl içerisinde yapılan tüm ihaleleri inceleme sürecinde elde edilen tüm bulgu ve delillerin soruşturma dosyalarından yok edildiği iddiası doğru mudur?

Almanya’daki Deniz Feneri Derneği davasının Türkiye bağlantılarının araştırıldığı soruşturmada görevli 3 cumhuriyet savcısının yerine 2011 yılında Deniz Feneri soruşturmasına atanmasının ardından Deniz Feneri Soruşturmasını kapatan ayrıca MİT, Emniyet ve TİB yetkilileri hakkındaki tele kulak soruşturmalarını da takipsizlikle sonuçlandıran cumhuriyet savcısı kimdi?

Bu cumhuriyet savcısının 25 Aralık 2013 tarihinden sonra Yüksek Hızlı Tren soruşturmasını da yürüten savcı olduğu iddiası doğru mudur?

Bu cumhuriyet savcısının Yüksek Hızlı Tren soruşturmasını da tam da Ankara – İstanbul arasındaki YTH ilk seferinin Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışının yapılmasından birkaç gün önce takipsizlik kararı vererek kapattığı iddiası doğru mudur?

İddia doğruysa soruşturmanın kapatılmasındaki hukuki gerekçe nedir?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen Yüksek Hızlı Tren soruşturması ile ilişkili tüm dosyaların UYAP Sistemi’ndeki kayıt numaraları nelerdir?

Soruşturma dosyaları UYAP sisteminde halen kayıtlı mıdır? Dosyaların da sistemden silindikleri iddiası doğru mudur?

Kozmik Çalışma Grubu adı verilen bir birim kurulduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise Kozmik Çalışma Grubu kimlerden oluşmaktadır?

Kaçak Mercedes soruşturmasının 26 Temmuz 2014 tarihi itibarıyla son durumu nedir? CİHAN

Yorumlar