Köylü: Paralel yapının tüm mallarına el konabilir

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Hakkı Köylü, "paralel yapı" soruşturmasına ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Köylü: Paralel yapının tüm mallarına el konabilir

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, "paralel yapı" soruşturmasına ilişkin, "Bu yapıyla ilgili olarak, terör örgütü olabildiği düşüncesiyle tahkikat başlatıldığına göre, Şayet terör örgütü bulunduğu kabul edilirse buna katkı edenler teröre finansman sağlamış olacak. Dolayısıyla, teröre finansman sağlayanlarla ilgili yasa var, o yasa gereğince tüm mal varlıklarına mahkemelerce el konulabilir" dedi.

Köylü, Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi Salonu'nda düzenlediği matbuat toplantısında, 17-25 Aralık sürecinden sonra Türkiye'de bir devinim başladığını belirterek, çoğu yerde çok sayıda soruşturmanın yürütüldüğünü söyledi.

"BU YAPI BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

Türkiye'nin hangi ilinde kanunsuz telefon dinlemeleri yapıldıysa bunların hepsinin ortaya çıkartılacağını anlatım eden Köylü, "Bunu yapanlar meselesinde lüzumlu işlemler yerine getirilerek tahkikat açılacak. Türkiye genelinde, Ankara ve İstanbul Başsavcılıkları vasıtası ile bu enlem yapıyla ilgili şekilde bir suç soruşturması başlatıldı, önemli bir tahkikat bu. Bu yapının, bir terör örgütü şekilde değerlendirilmesi söz konusudur. Öncelikle, bir suç örgütü şekilde kabul edildi ve ilgililer meselesinde bu suç örgütünün işlediği fiillerden ötürü tahkikat başlatıldı, akabinde geçmişiyle değerlendirilince bunun bir terör örgütü olabildiği konusu gündeme geldi" diye konuştu.

"BU SUÇU İŞLEYENLER TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

Köylü, devletin nizamını, anayasal düzeni ve TBMM'nin vazifesini yapmaya engellemeye yönelik faaliyetlerin, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırıldığını hatırlatarak, bu faaliyetleri icra edenlerin terör örgütü şekilde kabul edildiğini vurguladı.

Terör örgütü ve suç örgütü arasındaki ayrıma yer veren Köylü, şöyle devam etti:

"BÜTÜN MAL VARLIKLARINA EL KONULABİLİR"

"Sadece suç örgütü olursa, bu örgüte nereden, ne biçimde katkı eden olursa olsun, örgüte katkı etmek suçundan ceza alırlar. Bunu vatandaşımızın bilmesinde yarar var. Bunda ısrar eden olursa o, onun bileceği iş. Onu kendisi düşünür. İkincisi, Şayet terör örgütü şekilde kabul edilirse, nedeniyse terör örgütü ismi altında tahkikat mevcut şu anda. O soruşturmanın niteliğine göre, örgüte finansman veren şahıs pozisyonuna girer. Bu yapıyla ilgili olarak, terör örgütü olabildiği düşüncesiyle tahkikat başlatıldığına göre, Şayet terör örgütü bulunduğu kabul edilirse buna katkı edenler teröre finansman sağlamış olacak. Dolayısıyla, teröre finansman sağlayanlarla ilgili yasa var, o yasa gereğince tüm mal varlıklarına mahkemelerce el konulabilir."

"HERKES KENDİNİ ONA GÖRE AYARLASIN"

Hakkı Köylü, vatandaşların bu vaziyeti öğrenmesi gerektiğine işaret ederek "Bu işin temelinde bu var. Ondan sonrası her insanın düşüncesine kalmış. Herkes, kendisini ona kıyasla ayarlar. Şimdi birileri der ki, 'bu tehdit midir?' Yok. Kimseyi tehdit falan etmiyorum, kimseyi tehdit etmek bu şeklinde falan bir düşüncemiz bulunmaz fakat bu bilgilendirmedir. Vatandaş bunu bilmeyebilir, böyle bir tehlikenin mevcut olduğunu düşünerek herkes ona kıyasla devinim etsin" ifadesini kullandı.

 

 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar