'Komutanların tutuklanmasına gönlüm razı olmadı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Maslak'ta bulunan Harp Akademileri Komutanlığını ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
'Komutanların tutuklanmasına gönlüm razı olmadı'

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın makam vasıtası nizamiyeden giriş yaparken kapıdaki elektronik göstergede "hoş geldiniz" yazısı yer aldı. 

Harp Akademileri Komutanlığı Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komutanları ve subaylarıyla bir arada olmaktan kocaman memnuniyet duyduğunu söyledi.

Erdoğan, başta Atatürk olmak üzere ahirete irtihal eden bütün gazileri ve gül bahçesine girercesine toprağa düşüş gösteren şehitleri rahmetle yad ettiğini vurguladı.

"Genelkurmay Başkanı ve subayların tutuklanmasına gönlüm razı olmadı"

Bu operasyonlarda suçluyla suçsuzun, yalanla doğrunun tıpkı kefeye konulduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu operasyonlarla şahsım başta olmak üzere, bütün yurt hata yönlendirildi, aldatıldı. Kurumlarımızın içerisinde örgütlenmiş, diri medya desteğiyle teçhiz edilmiş bir yapının, Türkiye'yi ele geçirmek için yürüttüğü bir kumpasa, bir vuruş teşebbüsüne her vakit müşterek maruz kaldık. Samimiyetle anlatım ediyorum; eski Genelkurmay Başkanımız başta olmak üzere, müşterek mesai sarf ettiğim için yakından tanıdığım pek fazla fazla komutanın tutuklanmasına şahsen gönlüm hiç bir süre razı olmadı. Tereddütlerimi, itirazlarımı o çağda bu işin sorumlularına anlatım ettim, hatta kamuoyu önünde de dile getirdim. Ama o süre önümüze konan, fakat çoğunun düzmece ve çarpıtılmış bulunduğu daha sonra ortaya çıkan belgeler, bilgiler karşısında, hukuka saygı gereği, yapıcak bir şeyimiz kalmadı. Bu süreçte, Başbakan ve hükümet şekilde bizim de Genelkurmay Başkanımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin de yasa devleti ilkesine saygının gereğini yerine getirmek dışında bir duruşumuz olmadı. Uzun süredir temkinle yaklaştığım, faaliyetlerini takibe aldığım bu yapı, biliyorsunuz, 17-25 Aralık 2013'te direk hükümeti devirmeye ve adeta Türkiye'ye topyekun el koymaya yönelik bir teşebbüse girişti. Yolsuzluk kılıfı altında başlattıkları bir operasyonla şahsımla müşterek ülkemizin bütün ulusal kurumlarını, ulusal projelerimizi maksat aldılar."

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Harp Akademileri Komutanlığı'nı ziyaretinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut da eşlik etti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar