Komisyonda önerge kavgası

AK Parti, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bir aydan fazla zamandır devam eden torba kanun tasarısına eklemek üzere dün gece yarısı yeni bir önerge verdi. Önerge ile avukatların soruşturma dosyasını öğrenmesi engellenecek. Böylece soruşturma...

Google Haberlere Abone ol
Komisyonda önerge kavgası

AK Parti, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bir aydan fazla zamandır devam eden torba kanun tasarısına eklemek üzere dün gece yarısı yeni bir önerge verdi. Önerge ile avukatların soruşturma dosyasını öğrenmesi engellenecek. Böylece soruşturma dosyası gizlenecek ve bir kişi, hakkındaki suçlamaları öğrenemeden tutuklanabilecek ve tutuklu kalabilecek.

Komisyon üyesi MHP milletvekili Mehmet Günal, önergenin içtüzüğü aykırı olduğu gerekçesiyle sert tepki gösterdi. Günal’ın tepkisi ve AK Parti milletvekilleriyle tartışması komisyonda bulunan milletvekilleri tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Günal, "Neyi okuyorsun kardeşim. Bu bizim işimiz değil. Boşuna nefesiniz tüketmeyin. İçtüzüğe aykırı önerge olmaz. Böyle bir kanun görüşülmez. Sakin ol diyorsun benim haysiyetim şerefim var." diyerek önergeye tepkisini ortaya koyuyor.

CİHAN

Yorumlar