Köksal: Bunlar normal değişiklik

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, bazı illerdeki emniyet müdürlerinin değişmesi ile ilgili, "Aslında bu kararnamenin normalde teamüllere baktığımız zaman kasım aylarında çıkması gerekiyordu, o ayla.

Google Haberlere Abone ol
Köksal: Bunlar normal değişiklik

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, bazı illerdeki emniyet müdürlerinin değişmesi ile ilgili, "Aslında bu kararnamenin normalde teamüllere baktığımız zaman kasım aylarında çıkması gerekiyordu, o aylarda çıkmadı. Bunlar normal bir değişikliktir." dedi.

Oğuz Kağan Köksal, yaptığı açıklamada, emniyette yapılan atamaların olağan tayinler olduğunu savunarak, "Kendim görev yaptığım dönemde de 17 daire başkanının yerini değiştirdim. Son çıkan emniyet müdürleri kararnamesi aslında gecikmiş bir kararname. Aslında bu kararnamenin normalde teamüllere baktığımız zaman kasım aylarında çıkması gerekiyordu, o aylarda çıkmadı. Bunlar normal bir değişikliktir. Genellikle bakanlar değiştikçe kendi çalışmalarında ilgili kişiler de değişiklik yapacak. Bunlar olağan bir şeydir. Giden de bizimdir, gelen de bizimdir. Dolayısıyla hiçbir şekilde bunun altında bir şey arayıp da rahatsızlığa meydan verecek şeye girmenin anlamı yok." şeklinde konuştu.

Köksal, Genelkurmay Başkanlığı'nın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na, 27 Aralık 2013 tarihinde yaptığı suç duyurusu ile ilgili soru üzerine ise suç duyurusunda bulunmanın herkesin hakkı olduğunu belirterek, Genelkurmay Başkanlığı'nın da bu noktada kurumsal olarak bir suç duyurusunda bulunduğunu, konu ile ilgili kararı adli makamların vereceği ifade etti. CİHAN

Yorumlar