Koç: Yeniden sayım olmazsa seçimin meşruiyeti kamu vicdanında sorgulanır

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Ankara'da seçimlerin yeniden sayımının yapılmaması halinde seçimin meşruiyetinin kamu vicdanında mutlaka sorgulanacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Koç: Yeniden sayım olmazsa seçimin meşruiyeti kamu vicdanında sorgulanır

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Ankara'da seçimlerin yeniden sayımının yapılmaması halinde seçimin meşruiyetinin kamu vicdanında mutlaka sorgulanacağını söyledi. Koç, "Ankara'daki seçim şaibesinin bu haliyle sürmesinin yargıya zarar verdiği açıktır. Seçim meşruiyetini en ağır şekilde gölgelemeye devam ediyor. Ankara'da tüm oyların yeniden sayılması kararı verilmesi gerekiyor." dedi.

CHP Genel Merkezi'nde MYK toplantısı devam ederken açıklamalarda bulunan Koç, seçimlerde şaibe ve hile yapıldığı iddialarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. En şaibeli bir seçimin yapıldığını savunan Koç, açık sayım kuralına rağmen yurttaşlardan bunun kaçırıldığını ileri sürdü. Koç, özellikle Ankara'da seçimlerin yeniden sayımının yapılmaması halinde seçimin meşruiyetinin kamu vicdanında mutlaka sorgulanacağını vurguladı.

Hırsızlık ve yolsuzluk iddialarının Başbakanın peşini bırakmayacağının altını çizen Koç, her türlü usulsüzlük yapılmasına rağmen sandığın hırsızlık ve yolsuzluğun aklanma yeri olmadığına dikkat çekti. Başbakanın yaptığı balkon konuşmasını da eleştiren Koç, bir ibret fotoğrafı olarak Türkiye'nin önüne çıktığını ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın bazı yıldızlaşan açıklamaları olduğuna dikkat çeken Koç, kedilerden örgütlü bir çete çıkaracak kadar bakanın aklını, izanını kaybettiğini belirtti. Seçim sonuçlarına kimlerin sevindiğini açıklayan Koç, bunların başında Reze Zerrab, rüşvetçi bakanlar başta olmak üzere birçok kişinin sevindiğini söyledi. Koç, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in açıklamalarını da eleştirdi.

Yargıyada seslenen Koç, "Ankara'daki seçim şaibesinin bu haliyle sürmesinin yargıya zarar verdiği açıktır. Seçim meşruiyetini en ağır şekilde gölgelemeye devam ediyor. Ankara'da tüm oyların yeniden sayılması kararı verilmesi gerekiyor." diye konuştu. Diktatörün canını kurtarmasıyla karşı karşıya olduklarını dile getiren Koç, bütün devletin seçimin içinde olduğuna dikkat çekti. Bir seçmen olarak oyunun akıbetinden endişe duyduğunu ifade eden Koç, yeniden sayımın kurumların güvenirliliği açısından önemli olduğunu kaydetti.

Başbakanın Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ise Koç, "Buyursun aday olsun." karşılığını verdi. CHP'li Hüseyin Aygün'ün açıklamaları konusunda Koç, Aygün'ün kendi görüşlerini dile getirdiğini belirtti. CİHAN

Yorumlar