Koç: Türkiye’de yüzüne tükürülecek kişinin kim olduğu belli oldu

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hastalıklı ruh halinde, Türkiye’de yüzüne tükürülecek kişinin kim olduğu belli oldu. Bu kadar yalan söyleyen, bu kadar hakaret eden ve nefret dolu olanlar,...

Google Haberlere Abone ol
Koç: Türkiye’de yüzüne tükürülecek kişinin kim olduğu belli oldu

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hastalıklı ruh halinde, Türkiye’de yüzüne tükürülecek kişinin kim olduğu belli oldu. Bu kadar yalan söyleyen, bu kadar hakaret eden ve nefret dolu olanlar, yüzlerine tükürülse de çok şükür yağmur yağıyor diyebilecek kadar edep zaafı içindedirler.” dedi.

Koç, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan’a seslenerek, “Tarihteki tüm diktatörler gibi suçlu iken haklı çıkmak için devlet olanakları ile toplantı düzenleyip, çok bağırarak işlediğin hiçbir suçun takibatından kurtulamayacaksın. 48 saatlik aradan sonra Recep Tayyip Erdoğan, günlük siyaset söylemine dönmüş görünüyor." diyen Koç, Irak’ta gerek Musul Konsolosluğu'ndan kaçırılan, gerekse zorla alıkonulan TIR şoförlerinin akıbeti henüz meçhulken, Erdoğan’ın bu sorunun ciddiyetinden uzak, nefret konuşmalarını sürdürdüğünü savundu.

“HASTALIKLI BİR RUH HALİNİN YANSIMALARINI SERGİLEMEKTEN ÇEKİNMİYOR”

CHP’li Koç, şöyle dedi: “Yaşadığımız ağır tablonun sorumluluğunu idrak etmekten uzak, hastalıklı bir ruh halinin yansımalarını sergilemekten çekinmiyor. Eğer; yaşadıklarımız karşısında; yüzü kızarması gerekenlerin yüzü kızarmıyorsa, utanmaları gerekenler utanmıyorsa, terör örgütleri ile kol kola girenler bu işbirliklerinin sonuçları karşısında hiçbir şey olmamış gibi meydanlarda pişkinlik sergiliyorlarsa, bayrak sevgisinden bahseden kişi, tabelalardan TC’yi indirdiğini unutmuşsa, Türkiye’yi etrafındaki tüm ülkelerle düşman hale getirmişse, yüzüne tükürülecek olanlar bellidir. Gerçi bu kadar yalan söyleyen, bu kadar hakaret eden ve nefret dolu olanlar, yüzlerine tükürülse de çok şükür yağmur yağıyor diyebilecek kadar edep zaafı içindedirler.”

“TÜRKİYE’NİN BAŞINA GELEN TÜM KÖTÜLÜKLERİN SORUMLUSU SENSİN”

Yine Başbakan’a hitaben, “Ne kadar bağırırsan bağır, kime küfredersen küfret, Türkiye’nin başına gelen tüm kötülüklerin sorumlusu sensin.” diye tepki gösteren Haluk Koç, “IŞİD’in, El-Nusra’nın destekçisi sensin, Ortadoğu’da akan kanda senin sorumluluğun var, Soma faciasının doğmasının koşullarını sen hazırladın. Aslında inen direkteki bayrak değil, Recep Erdoğan’ın ilkesiz, rotasız, saygısız, küstah siyaset anlayışı ve politikalarıdır. Cumhuriyet Halk Partisi Sayın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili nezaket dışı, normal bir insanın akıl ve mantık süzgecinden geçmeyecek ifadeleri, bu kişinin içine düştüğü ruhsal dengesizliğin bir dışa vurumu olarak değerlendirilmiştir.” ifadelerini kullandı.

“BU MİLET DE TARİH DE SENİ AFFETMEYECEKTİR”

“Hiçbir zaman unutma!” diyerek Başbakan’ı ikaz eden Koç, “Tarihteki tüm diktatörler gibi suçlu iken haklı çıkmak için devlet olanakları ile toplantı düzenleyip, çok bağırarak işlediğin hiçbir suçun takibatından kurtulamayacaksın. Bu millet de tarih de seni affetmeyecektir.”

CİHAN

Yorumlar