Koç: Soyan suç işlemiyor da dinleme kayıtlarını ortaya koyan mı suç işliyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Efendim siz suç işliyorsunuz diyorlar. Siz milleti tepeden tırnağa kadar soyana kadar suç işlemiyorsunuz da, ben senin yolsuzluğunu arsızlığını ortaya koyan dinleme kayıtlarını ortaya koyduğumda mı suç işliyorum?".

Google Haberlere Abone ol
Koç: Soyan suç işlemiyor da dinleme kayıtlarını ortaya koyan mı suç işliyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Efendim siz suç işliyorsunuz diyorlar. Siz milleti tepeden tırnağa kadar soyana kadar suç işlemiyorsunuz da, ben senin yolsuzluğunu arsızlığını ortaya koyan dinleme kayıtlarını ortaya koyduğumda mı suç işliyorum?" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tatile girmesi ile yerel seçim çalışmalarına katılmak üzere seçim bölgesi Samsun'a geldi. Koç, çalışmalar kapsamında Havza’da mahalle ve köy muhtarları ile bir araya gelip, esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Haluk Koç’u Havza’da CHP İlçe Başkanı Hasan Topbulut, CHP Havza Belediye başkan adayı Ertaş Çoban, teşkilat yöneticileri ve çok sayıda partili karşıladı.

Bir iş yerinde muhtarlara ve partililere seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Devletin en üst katında hırsızlık yapılıyor, devlet soyuluyor, ihaleler yandaş iş adamlarına veriliyor. Ailecek bir zenginleşme var dediğimizde, hele siz de oturun, bir iş beceremiyorsunuz, iş yapana laf atıyorsunuz denildi. Ortada açık seçik mahkemede fezlekelere giren bazı konuşma kayıtları var. Bunu bizzat Genel Başkanımız grup toplantılarında dinletti. Halen meydanlarda dinletiyoruz. Samsun’da da bu tüm millete dinletilecek. Başka yerde yasak. Efendim siz suç işliyorsunuz diyorlar. Yok, canım siz milleti tepeden tırnağa kadar soyana kadar suç işlemiyorsunuz da, ben senin yolsuzluğunu arsızlığını ortaya koyan dinleme kayıtlarını ortaya koyduğumda mı suç işliyorum. Efendim yol yaptılar, belli iyi yol yapmışlar. Ceplerine yol yapmışlar. Şimdi sandığa gidelim diyorlar. İstersen yüzde seksen oy al. Alnına hırsızlık damgası yapıştı mı senin. Türkiye artık tek partinin diktatörlüğünden kurtulacak, yeni bir döneme giriyor. Hırsızlığın arsızlığın soruşturulacağı, yapanın yanına kar kalmayacak bir dönem geliyor.” şeklinde konuştu.

"Yerel seçimlerde ya bakan çocuklarını seçeceksiniz ya da vatan evlatlarını” diyen Koç, “Her oy namustur. Bu kadar namussuzluk yapanlara karşı ben oyumla namusumu koruyacağım demek zorundayız.” ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasındaki tahliyeler ile ilgili bir soru üzerine, şu cevabı verdi: “Adalet Bakanı dedi ki 'Adalet gereğini yaptı.' Ben de dedim ki 'Adalet Bakanının talimatı adı altında adalet gereğini yaptı.' Yani baklava çalan 17 yıl hapse mahkum olacak, milyonlarca dolar para yürütenler, rüşvet alanlar, rüşvet verenler iki ayda çıkacak."

Koç, Havza’da genç bir belediye başkan adayı gösterdiklerini belirterek, partililerden ve Havzalılardan Ertaş Çoban için destek istedi. Koç konuşmanın ardından ilçede esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Haluk Koç esnaf ziyaretlerinin ardından Ladik ve Kavak ilçelerinde seçim çalışmalarına katılmak üzere ilçeden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar