Koç: Eleştiri çok özel bir müessesedir, özeleştiri de eleştiri kadar kıymetlidir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, yerel seçim sonuçlarına yönelik parti içinden gelen eleştirileri, "Eleştiri çok özel bir müessesedir.

Google Haberlere Abone ol
Koç: Eleştiri çok özel bir müessesedir, özeleştiri de eleştiri kadar kıymetlidir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, yerel seçim sonuçlarına yönelik parti içinden gelen eleştirileri, "Eleştiri çok özel bir müessesedir. Ama özeleştiride eleştiri kadar kıymetli bir müessesedir." şeklinde cevapladı. Koç, "Bunlar parti içerisindeki kurullarımızda görüşülür. TBMM grubumuz da cumartesi günü toplanacak. Bu eleştirileri, tespitleri yapan kişiler, daha önceki statüleri ne olursa olsun oraya da gelip bu eleştirilerini yapma hakkına sahipler. Ama ben herkes için şunu söyleyeyim; sorduğunuz soruda ismi geçen Sayın Baykal’ı kast ederek söylemiyorum genel bir şey olarak söylüyorum, eleştiri çok özel bir müessesedir. Ama özeleştiride eleştiri kadar kıymetli bir müessesedir."
dedi.

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç MYK çalışmalarını sürdürürken düzenlediği basın toplantısında güncel gelişmeleri değerlendirdi ve soruları cevapladı. TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan MİT yasasını eleştiren Koç, şöyle devam etti: "Hükümetin Adalet Bakanı aracılığıyla HSYK’ya hükmetme gayreti, yani yargıya ayar verme girişimi. İnternet, twitter, youtube başta olmak üzere sosyal medya üzerindeki kısıtlamalar. Şuanda görüşülmekte olan MİT yasasıyla bir istihbarat devleti oluşturacak MİT yasasıyla ülkenin çıkarlarından çok iktidarın çarpık ilişkilerinin gizlenmesi ve ülke bütünlüğüyle ilgili gizli pazarlıkların yürütücülüğünün sorgulanmaması bütün gayretlerin önde gelenleri."

SÖZLÜ VE GÖRÜNTÜLÜ BİR SAVAŞ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı adayları arasında adı geçen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın eski bir fotoğrafının sosyal medyaya servis edilmesini de değerlendiren Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi sözlü ve görüntülü bir savaşla başladı. Dikkat ederseniz Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığa hazırlanan Recep Tayyip Erdoğan 17 Aralık’a kadar kendi inisiyatifince rakiplerine karşı kullandırdığı bazı yöntemler vardı. Bunu Sayın Eski Genel Başkanımızla ilgili kaset komplosunda veya MHP’nin milletvekili adaylarına dönük kaset komplolarında görmüştük. 17 Aralık’tan sonra kendisine karşı ortak olduğu çevrelerce kullanıldığını ileri sürdüğü yöntemlerin devreye sokulmasını izledik. 17 Aralık’a kadar kendisi kullandı. 17 Aralık’tan sonra ortak olarak hareket ettiği çevrelerce kendisine karşı bu yöntemler kullanıldı. Şimdi olası Cumhurbaşkanlığı adayları arasında bir şekilde medyada adı geçen Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç. Şimdi Sayın Kılıç’la ilgili tartışılacak bazı fotoğraflar medyaya servis edilmeye başlandı. Eski fotoğraflar sızdırıldı, el altından devreye sokuldu. Şimdi bu son gelişmeler açıkça şunu gösteriyor. 17 Aralık’a kadar birisi servis yaptı, 17 Aralık’tan sonra birlikte servis yaptıkları bir grubun kendisine karşı olan hamlelerini gördük. Şimdi Anayasa Mahkemesi Başkanının adı Cumhurbaşkanlığı adayları arasında geçiyor diye şimdi Sayın Haşim Kılıç’a dönük tartışma yaratacak bazı fotoğrafların servis edildiğini görüyoruz."


"VALİ, BELKİ TALİMATI İSTANBUL İL BAŞKANI'NDAN ALIYOR"

İstanbul Valisi’nin 1 Mayıs açıklamalarının talimatını belki AK Parti İstanbul İl Başkanı’dan aldığını söyleyen Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunlar maalesef diktatörlüğü teyit eden, diktatörün adamlarının açıklamalarıdır. Son olarak benim ifade edeceğim, 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili Türkiye tekrar seçimden bir güç aldık diye 2,5 milyon oy kaybını gözden uzak tutan AKP yetkililerinin başı dönmüş şekilde yaptığı açıklamalar var. Aynı Gezi’deki gibi İstanbul Valisine kanunsuz emir veriliyor, İstanbul Valisi de bu kanunsuz emri uygulamak için uzun cümlelerle yakında kuşlu böcekli twitter mesajı da atar, alışkın Gezi’den. Bunu ifade ediyor. Ama işin ilginç yanı, İstanbul Valisinden önce AKP’nin İstanbul İl Başkanı bu kararı açıklıyor. Yani 1 Mayıs kutlamaları Taksim’de yapılmayacak. Kim açıklıyor? İktidar partisinin İstanbul İl Başkanı açıklıyor. Efendim, tek parti CHP döneminde bütün valiler CHP’nin il başkanıydı. Sen parti devletini 2014 senesinde kurmuşsun. Hep söylüyoruz. İl başkanı İstanbul Valisinin önünde. Aldıkları hukuka aykırı idari kararları kendi il başkanlarına validen önce açıklatıyorlar. Parti devletinin en önemli göstergesi. Yani şöyle söyleyebiliriz; İstanbul Valisi belki talimatı Efkan Ala’nın tapelerdeki konuşmaları gibi değil doğrudan iktidar partisinin il başkanından alıyor. Daha da acı bir durum."

Koç, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim’de yapılması gerektiğini vurgulayarak, "1 Mayıs kutlamaları İstanbul’da Taksim’de yapılmalıdır ve yapılacaktır. Bunu da burada sizlerle paylaşmak istedim." diye konuştu.

DAR BÖLGE SİSTEMİNİ MAHSURLARI VAR

Dar Bölge Seçim Sisteminin Türkiye için sakıncaları olduğunu söyleyen Koç, “Seçim bölgeleri daraldıkça siyasi bilinç azalır, bu sefer hemşehricilik, dernekçilik, mezhepçilik ya da Türkiye’ye musallat olan çeşitli dayanışma gruplarının egemen olduğu aday belirlediği bir yol, yöntem ortaya çıkar ve buradan çıkacak olan, dar bölgeden çıkacak olan birer kişilik eğer kasıtları oysa temsilcilerde siyasi bilinçten çok oradaki ağırlıklı noktaların temsilcisi olarak görev yaparlar ve her yöne daha sonrasında temsili olarak kayabilirler." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar