Koç: Başbakan, Adalet Bakanı’na talimatıyla özel gayretler içinde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, büyük yolsuzluk ve rüşvet olayları çerçevesinde Başbakan’a ve oğluna ulaşabilecek bazı belge, ifade ve ilişkilerin deşifre edilmesi ihtimaline karşı, Başbakan’ın, Adalet Bakanı’na talimatıyla özel g.

Google Haberlere Abone ol
Koç: Başbakan, Adalet Bakanı’na talimatıyla özel gayretler içinde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, büyük yolsuzluk ve rüşvet olayları çerçevesinde Başbakan’a ve oğluna ulaşabilecek bazı belge, ifade ve ilişkilerin deşifre edilmesi ihtimaline karşı, Başbakan’ın, Adalet Bakanı’na talimatıyla özel gayretler içine girdiğini iddia etti.

CHP genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Haluk Koç, “Yürütülmekte olan 'büyük rüşvet ve yolsuzluk' soruşturması ve operasyonu ile ilgili olarak tüm kamuoyunun ve milletimizin bilgisine bazı çok güçlü duyum ve bilgileri iletmek istiyorum. Soruşturma konuları ile ilgili olarak Başbakan’ın özel talimatıyla Adalet Bakanının bazı bilgi ve belgelere müdahale edeceği bilgisi bizlere ulaşmıştır. Yürütülen ve her türlü iktidar baskısı ile karartılmaya çalışılan büyük yolsuzluk ve rüşvet olayları çerçevesinde, Başbakan’a ve oğluna ulaşabilecek bazı belge, ifade ve ilişkilerin deşifre edilmesi ihtimaline karşı, Başbakan’ın, özel gayretler içine girdiği duyumlarımız arasındadır. Bu bağlamda Adalet Bakanı’nın Başbakan’ın bilgisi, yönlendirmesi ve görevlendirmesi ile harekete geçmesi, soruşturmanın sağlıklı bir zeminde yürümesini engelleyecektir.” dedi.

“BÖYLESİ BİR GİRİŞİM YÜCE DİVANLIK SUÇTUR”

“Adalet Bakanı’na açık, anlaşılabilir, tevil edilemeyecek bir çağrıyı kamuoyu huzurunda yapıyorum.” diye sözlerini sürdüren Koç, “Sakın bu tür bir gayret içinde olup, iktidar gücünü, yolsuzlukları kapatmak, örtmek için kullanmayın. Polisleri görevden aldınız. Anayasa'ya, savcılara müdahale ediyorsunuz. CMUK’a açıkça aykırı bir şekilde, yönetmelik değişikliğine giderek soruşturmalarda, hırsıza önceden haber vermenin yolunu açtınız. Şimdi dosyaların içeriğine müdahale etme ve karartma aşamasına geldiniz. Böylesi bir girişim yüce divanlık bir suçtur. Ve bu büyük rüşvet dosyasını imha girişimidir.” şeklinde konuştu.

“YEDİĞİNİZ HARAMLARI FİTİL FİTİL BURNUNUZDAN GETİRECEĞİZ”

CHP’li Koç, Başbakan’ın panik içinde meydan meydan bağırması, konuyu saptırmaya çalışması, pisliğin, rüşvetin kendisine ve birinci derece yakınlarına ulaşmasını engellemeye çalışmasından kaynaklandığının açık olduğunu takrarlayarak, şunları dile getirdi:

“Başbakan’ın, hırsızlığa mazeret aramak için uydurdukları bir ayakkabı kutusunu bile doldurmamaktadır. Yaşananlar karşısında bir siyasi vidanjörün pislik kuyusunu kamufle etmesini engellemek zorundayız. Uyarıyoruz!... Herkesin dikkatini çekiyoruz!... Bu dosyaların içeriğine ahlaksız girişimlerle müdahale edilmesin. Buna kimse yeltenmesin. Adalet Bakanı, sakın ha sakın böylesi bir girişimin tetikçisi olmasın. Unutmayın! Şunu çok iyi anlayın. Bu rezilliğin, bu kepazeliğin hesabını öbür dünyaya bırakmayacağız. Yediğiniz haramları fitil fitil burnunuzdan getireceğiz.” açıklamasını yaptı.





CİHAN

Yorumlar