Koalisyona kapıları açtı

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, partilerinin kapılarının açık olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Koalisyona kapıları açtı
HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ bu zamana kadar kendilerine her hangi bir talep gelmediğini söyledi.Yüksekdağ, gelecek tüm tekliflere ve önerilere kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi.
Yüksekdağ bu konu ile ilgili parti meclisinde bir hayet de oluşturdukarını belirterek, ''Bu heyet tüm partilerden gelecek tekliflere açık olacak. Biz Türk siyasetinde kriz oluşturan değil, çözüm üreten parti olacağız.'' dedi.

"TÜM PARTİLERE KAPIMIZ AÇIK"
Herhangi bir siyasi partiden resmi bir teklif gelmedi. Görüşme taleplerimize kapımız açık. 7 Haziran seçimleri sonucu bir halk iradesi ortaya çıktı. 7 Haziran'da çıkan sonuç çoğulcu bir siyaset anlayışıdır. Bütün öneri ve görüşmelere hazırız. Bu heyet tüm partilerden gelecek tekliflere açık olacak. Biz Türk siyasetinde kriz yaratan değil, çözüm üreten parti olacağız.
İmralı ile görüşme için başvuru yapıldı. Henüz bu görüşmeye resmi bir yanıt alabilmiş değiliz. Ancak sürecin ilerletilebilmesi adına çok kritik bir yerde duruyor. Çünkü 7 Haziran seçimleri herşeyden önce barış için oyların atıldığı bir seçim oldu.
Suriye'de yaşanan vahşetin durdurulması, Kobani'de yaşanan vahşetin karşısında önemli bir kazanım elde edildi. 

Yorumlar