Kışanak: Uzun tutukluluk bir hak ihlali, buna derhal son verilmeli

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak, uzun tutukluluğun bir hak ihlali olduğunu ve derhal buna son verilmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kışanak: Uzun tutukluluk bir hak ihlali, buna derhal son verilmeli

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak, uzun tutukluluğun bir hak ihlali olduğunu ve derhal buna son verilmesi gerektiğini söyledi. Kışanak, Anayasa Mahkemesi'nin konuyla ilgili verdiği kararlarla bunun içtihat haline geldiğini belirtti.

KCK ana davasını izlemek üzere Diyarbakır Adliyesi'ne gelen Gültan Kışanak, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kışanak, "Tutukluluk bir istisnadır ama bizde süreklilik haline geldi, cezalandırma haline geldi ve uzun tutukluluk tam bir hak ihlali durumundadır. Anayasa Mahkemesi'nin verdiği son kararlarda artık yerel mahkemelerin bunu dikkate almasını gerektiren gelişmeler olmuştur. Biz umut ediyoruz ki bugünkü duruşmadan 4 yıla aşkın zamandır tutuklu bulunan arkadaşlarımızın serbest bırakılması yönünde bir karar çıksın." dedi.

Türkiye'nin normalleşmesi gerektiğini düşündüklerini ifade eden Kışanak, asıl problemin de bu olduğunu ve devletin normal hukuk normu içerisinde hareket etmediğini kaydetti. Kışanak, "Bir normalleşme olacaksa bunun hukukta, adalette, devlette, yargıda olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle biz istiyoruz ki bugün evrensel, normal ve hukuk kurallarına uygun olarak bir karar verilsin ve arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşsunlar." ifadelerini kullandı.



CİHAN

Yorumlar