Kışanak: Özel Yetkili Mahkemelerin derhal kaldırılması gerekir

BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Gültan Kışanak, 'Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) derhal kaldırılması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kışanak: Özel Yetkili Mahkemelerin derhal kaldırılması gerekir

BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Gültan Kışanak, 'Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) derhal kaldırılması gerektiğini söyledi. Diyarbakır'daki KCK ana davasıyla ilgili duruşmayı izledikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Kışanak, "Yargılanan arkadaşlarımız Özel Yetkili Mahkemelerin derhal kaldırılmasını talep ettiklerini ve bu nedenle ifade vermeme tutumlarını sürdürdüklerini söylediler." dedi.

Terör örgütü PKK’yı da bünyesinde barından KCK ana davasını izleyen BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Gültan Kışanak, çıkışta soruları cevapladı. Türkiye'de artık hukukun sorgulandığını belirten Kışanak, Özel Yetkili Mahkemelerin doğru olmadığı konusunda geniş çevreler tarafından görüşler dile getirildiğini hatırlattı. Hukuk adı altında siyasi operasyonlar yürütüldüğünü anlatan Kışanak, Kürt halkına karşı siyasi soykırım operasyonu yürütüldüğünü ileri sürdü.

Kışanak, "5 yıl içerisinde Türkiye'nin demokrasi kesimi Özel Yetkili Mahkemelerin, İstiklal Mahkemelerin bir devamı olduğunu ve demokratik ülkelerde bunlara yer verilmediğini biliyor. Eğer bu düşünce hükümet tarafından samimi bir şekilde paylaşılıyorsa gerçek anlamda hukuk devletini tesis etmeye yönelik güçlü adımlar atması lazım. Hükümet sadece kendisine yönelik siyasi operasyon adı altında yürütüldüğünü iddia ettiği operasyonları durdurmak için sınırlı bir düzenleme yoluna gitmez. Meclis'in, hızlı bir şekilde bu yasayı çıkarması ve dar yaklaşımlardan kaçarak tüm hukuk çevrelerinin görüşlerini dikkate alacak bir düzenlemeyi gündemine getirmesi lazım." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar