'Kini politik dil haline getiren şaibeli biri cumhurbaşkanı seçilmemeli'

Denizli’de yedi siyasi partinin il başkanları, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklediklerine ve beraber çalışacaklarına dair ortak açıklama yaptı. Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıya CHP İl Başkanı Bülent...

Google Haberlere Abone ol
'Kini politik dil haline getiren şaibeli biri cumhurbaşkanı seçilmemeli'

Denizli’de yedi siyasi partinin il başkanları, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklediklerine ve beraber çalışacaklarına dair ortak açıklama yaptı. Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıya CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, MHP İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, DP İl Başkanı Aykut Yıldırım, BTP İl Başkanı Turgay Urgan ve LDP İl Başkanı Lütfi Erol katıldı. DSP ve BBP il başkanları ise mazeretleri dolayısıyla katılamadı.

Ortak basın açıklamasını, MHP İl Başkanı Yeniçeri okudu. Cumhurbaşkanının toplumun her kesimine hitap edecek biri olması gerektiğini belirten Yeniçeri, “Cumhurbaşkanı, tarafsız olmalı. Bütün siyasi partilere eşit mesafede olmalı. Cumhurbaşkanı, ilkeli birisi olmalı. Cumhurbaşkanı, hem batıda hem doğuda ağırlığı olan biri olmalı. Cumhurbaşkanı, düzgün birisi olmalı. Gerçekten de bayrağımızı temsil etmeli. Hiç kimsenin kimliğiyle, inancıyla, şuyuyla buyuyla ilgilenmemeli.” dedi.

'CUMHURBAŞKANLIĞI, KİN VE ÖFKEYİ POLİTİK DİL HALİNE GETİREN ŞAİBELİ BİRİNİN SIĞINAĞI OLMAMALI'

Yeniçeri, Cumhurbaşkanlığı’nın kin ve öfkeyi politik dil haline getiren, hukukun üstünlüğüne inanmayan, yalan söyleyen ve ahlâki değerleri yüksek olmayan, dünyada saygınlığı olmayan ve sürekli yitiren, geçmişi şaibeli olan, devletin temel kurumlarıyla cebelleşen bir şahsın sığınağı olmaması gerektiğini söyledi. Herkese tarihî bir sorumluluk ve görev düştüğünü ifade ederek, “Türk milleti 10 Ağustos’ta kabile devletine şef atamayacak, monark tayin etmeyecek, diktatör belirlemeyecek, emir, şah, kral görevlendirmeyecektir. Dahası Türk milleti, 10 Ağustos’ta AKP-BOP koalisyonuna Çankaya’yı teslim etmeyecektir. Yani karşımızdaki manzara ya zillet ya izzet, ya millet ya da rezalettir. Bu iki tercihten birisini aziz milletimiz seçecek, geleceğini riskli veya güvenli hale bizzat kendi iradesiyle sokacaktır.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı makamının siyasi olmadığını savunan Mehmet Fevzi Yeniçeri, “Son dönemde ülkemiz fazlasıyla gerildi. Tüm siyasi partiler kutuplaştı. Oysa cumhurbaşkanlığı ağırbaşlılık gerektirir, en zıt fikirli siyasi partinin bile saygıda kusur etmeyeceği nazik bir uslup gerektirir. Ekmeleddin İhsanoğlu, saygın bir bilimadamı ve tecrübeli bir diplomattır. Ekmeleddin İhsanoğlu tüm siyasi partilere eşit mesafede, kimseyle kavgası yok. Hem iç siyasette hem de dış siyasette dünya çapında bir itibara sahip. Ülkemizin tüm mega projelerini iktidar ve muhalefetin el ele kutlayacağı, birlikte kurdele kesip ortak sevinç yaşayacağı bir Türkiye inşa etmek için arkadaşlarımla birlikte cumhurbaşkanı seçiminde Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklediğimizi belirtmek istiyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar