"Kimin başbakan olacağını şu anda söylemek mümkün değil"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 1 Temmuz Salı günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığının büyük ölçüde açıklanacağını söyledi. Arınç, "Sayın Başbakanımızın bu konudaki takdirleri. Eğer kendisi...

Google Haberlere Abone ol
"Kimin başbakan olacağını şu anda söylemek mümkün değil"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 1 Temmuz Salı günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığının büyük ölçüde açıklanacağını söyledi. Arınç, "Sayın Başbakanımızın bu konudaki takdirleri. Eğer kendisi de niyetli olursa, arzu ediyorsa biz 1 Temmuz günü bu açıklamanın yapılacağına inanıyoruz.” dedi.

Bülent Arınç, Beşiktaş’taki Milli Saraylar Müzesi’nde bir sergi açılışı yaptı. Arınç açılış öncesinde basın mensuplarının cumhurbaşkanlığı seçimi ile alakalı sorularını cevapladı. 1 Temmuz Salı günü yapılacak büyük bir törenle Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adayının ismen açıklanacağını belirten Arınç, “Esasen birkaç aydan beri, sorulduğu zaman adayımızın kim olduğunu biliyoruz ve söylüyoruz. Bunu sizler de bildiğiniz için bana tekrar ‘Kim olacak?’ diye sormadınız. 1 Temmuz Salı günü Sayın Başbakanımızın adaylığı büyük ölçüde açıklanmış olacak. Biz öyle arzu ediyoruz. Konuştuğumuz bütün arkadaşlarımız, Sayın Başbakan’ın cumhurbaşkanı adayı olması konusunda görüşlerini bildirdi. Bir tek şey kaldı. O da Sayın Başbakanımızın bu konudaki takdirleri. Eğer kendisi de niyetli olursa, arzu ediyorsa biz 1 Temmuz günü bu açıklamanın yapılacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olması halinde başbakanın kim olacağı yönündeki soruya Arınç, “Bunu şu anda söylemek mümkün değil. Daha önce TRT’de yaptığım toplantıda bu sorulduğunda, düşüncelerimi ifade etmiştim. Sayın Başbakan bugün il başkanları toplantısında, dün grup toplantısında bu konularda hiç kimsenin kulis yapmamasını, belli isimler üzerinde polemiğe girilmemesini arzu ediyordu. Ben de aynı düşüncedeyim. Bu konularda istişareler yapılır. Ancak bu konu sayın cumhurbaşkanımızın belli olması ve yemin törenine katılmasından sonra konuşulacak ve isim üzerinde durulacak bir konu. Yani bugünden itibaren Sayın Başbakanımızın yerine kim, geçici de olsa, başbakan olacak? Ya da kongrede kim genel başkan olacak? Bunların konuşulma zamanı değil. Bunlara yürekten katılıyorum. Bu konular özel konulardır. Bununla ilgili bir tartışma açılmasına gerek yoktur. Sayın cumhurbaşkanımız belli olduktan sonra, seçimi kastediyorum, şüphesiz başbakanımız o tarihte açıklanacaktır.” ifadelerini kullandı.

Arınç şöyle devam etti: “Aziz milletimiz AK Parti’nin adayı kim olursa onu seçecektir. Buna yürekten inanıyorum. Çünkü bizim adayımız milletimizin istediği arzu ettiği, beğendiği aday olacaktır. Onun dışındaki adaylara söyleyecek bir sözüm yok.”

CİHAN

Yorumlar