Kılıçdaroğlu'nun zorlu rakipleri

CHP Genel Başkanı CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir 2. Bölge'den ön seçime girerek milletvekili aday adayı oldu. Ancak güçlü rakipleri var...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nun zorlu rakipleri

1,3 ve 5. sıraların kontenjan adaylarına ayrıldığı alanda  CHP liderinin rakipleri içerisinde İzmir milletvekilleri Mustafa Balbay, Mustafa Moroğlu, eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Atila Sertel'in de yer aldığı 80 namzet adayı  bulunuyor.

CHP Genel Başkanı CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ’nun ön seçim adaylığı İzmir İl Başkanı Bedri Serter'in bir gazeteciye yaptığı izahatyla ortaya çıkması CHP İzmir teşkilatında izahat krizine sebep oldu. Kılıçdaroğlu'na İzmir davetinde olan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da adaylıktan bilgisi yer aldığı belirtiliyor. Ancak Serter’in CHP liderinin namzet adaylık duyurusunu matbuat toplantısı yerine bir matbuat mensubu ile paylaşmasına CHP liderinin de reaksiyon gösterdiği iddia ediliyor. Bugün seçim çalışmalarının değerlendirileceği CHP İzmir Yönetim Kurulu toplantısı yapılacağı, toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu çağrı edildiği duyuruldu. Ön seçim kararının duyulması sonrası CHP önderi Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından resim izahatsını: 'Demokrasinin anlamını yitirdiği bu zamanlarda demokrasiyi tekrardan anlamlandırmak için girdiğim ön seçimin Türkiye'ye misal olmasını dilerim' sözleriyle yaptı.
 
İLK DÖRDE GİREN MECLİS’E GİDER
 
Kılıçdaroğlu, İzmir'de 29 Mart Pazar günü yapılacak ön seçimde 2. alanda 80 namzet adayı ile yarışacak, 67 bin partili oy kullanacak. 1., 3. ve 5. sıraların kontenjana ayrıldı. Kılıçdaroğlu'nun ön seçim kararı son seçimde CHP'li 7 milletvekilini Ankara'ya gönderen 2. alanda  81 namzet adayı ilk dörde girmek için savaş verecek. İzmir’de şimdi partililer, "Ön seçimin birincisi belirgin ikincisi de 4. sıraya konacak. Üçüncü çıkan 6. sırada yer alacak"  yorumları yapıyor.
 
CHP LİDERİNİN RAKİPLERİ ZORLU
 
CHP önderi CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilk dört sırada yer almak için savaş edecek adlar içerisinde İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay, Mustafa Moroğlu, Dikili’de belediyeye ilişkin ekmek fırınında hesaplı ekmek ayda 10 tona kadar su kullanan tüketiciden su parası almamasıyla gündeme gelen 
eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Atila Sertel, Eski Parti Meclisi Üyesi Levent Eyipişiren, eski İzmir İl Başkanı Ali Engin’in de aralarında yer aldığı 80 namzet adayı bulunuyor.
 
'MAÇ BİTERKEN FORVET GİRDİ'

İkinci alanda Kılıçdaroğlu ile yarışacak favori namzet adayları içerisinde gösterilen namzet adayları temkinli konuştu. Doğan Haber Ajansı’ndan Elif Demirci’ye  dün konuşan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Kılıçdaroğlu'nun İzmir’den ön seçime girme kararı örnektir. Demokrasi açısından anlamlıdır" derken kendisi de bu alanda ön seçime giren CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, "Herkesin kulağına küpe olacak bir tavır" dedi.
İzmir Gözeticiler Cemiyeti eski Başkanı Atila Sertel, "Üç kontenjanın yer aldığı yere umumi başkanın da gelmesi dört kontenjan demektir. Genel başkanın gelmesi çıkarılacak mebus sayısını etkiler. Ön seçime katılımı da arttırır. İzmir üyesine güveniyorum. Onlar sağduyulu ve akıllıdır" değerlendirmesinde bulunurken Dikili Belediyesi eski Başkanı Osman Özgüven, "En başta ön seçimde namzet olsaydı fazla aşırı doğru olurdu fakat kişiler iş verdi çalıştı, didindi. Geç tahsil edilmiş bir karar. Bu vaziyette kontenjanlar kaldırılmalı. CHP'ye bu yakışır" dedi. Levent Eyipişiren "Mahalli ligde maçın bitmesine 15 dakika kala, ilan edilen maç kadrosu dışından yıldız ulusal forvet girmesi, umarım namzet adaylarımızın emeklerine yazık etmez" dedi. (Radikal)

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar