Kılıçdaroğlu'nun Tıp Bayramı açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “En değerli varlığımız insandır, candır, acılarımızı dindiren, sağlığımızın olduğu kadar, ülkemizin de kararlı savunucusu ve güvencesi olan doktorlarımızın sağlık çalışanlarımızın, bayramını kutluyorum.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nun Tıp Bayramı açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “En değerli varlığımız insandır, candır, acılarımızı dindiren, sağlığımızın olduğu kadar, ülkemizin de kararlı savunucusu ve güvencesi olan doktorlarımızın sağlık çalışanlarımızın, bayramını kutluyorum.” dedi

    Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, çok güç koşullarda görev yapan sağlık çalışanlarının sorunlarının da Türkiye’nin temel sorunlarından olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:
"AKP’nin sağlığı ticarileştirdiği, hastayı müşteri haline getirdiği günümüzde, bir çok hak kısıtlamasıyla karşı karşıya bulunan başta doktorlarımız olmak üzere, her seviyedeki TIP mensupları ve sağlık çalışanları insanca yaşamı, demokrasiyi, özgürlükleri en çok hak eden meslek gruplarımızın başında gelmektedir. Sorunları da Türkiyemizin temel sorunlarıdır. Doktorlarımız, sağlık dünyasının vefakar ve cefakar ama yiğit çalışanları, hem canlıların acısını dindirmek, hem de Türkiye’nin demokrasi, özgürlük, örgütlenme ve bilimsel alanda atması gereken adımları atmak, attırmak için mücadelelerini sürdürmekte, İktidarın her tür baskısı da dirençli sağlık emekçilerinin iradesinde, mücadelesinde erimektedir.”

    Kılıçdaroğlu, "Biliyoruz ki, en değerli varlığımız insandır, candır. Acılarımızı dindiren, canlıları sağlıklarına kavuşturmak için ellerinden gelen her çabayı gösteren, sağlığımızın olduğu kadar, ülkemizin de kararlı savunucusu olan ve sorunların çözümü için her tür demokratik mücadeleyi esas alan sağlık çalışanlarımızın bayramını kutluyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar