Kılıçdaroğlu'nun Mustafa Sarıgül korkusu

CHP lideri, İstanbul'da Sarıgül, Ankara'da da Önder Sav karşısına çıkınca geride kalma korkusuyla rotayı İzmir'e çevirdi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nun Mustafa Sarıgül korkusu

CHP, üç iri kentte önseçim yaparak adayları belirlemeye hazırlanırken, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve lider Sav ile karşı karşıya gelmek istemeyen Genel Başkan CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den adaylığı düşündüğü belirtiliyor. Bu kapsamda CHP önderi de üç iri kentte belirli civarı kontenjan adaylarına ayırırken ilk sıralara da hanım adayları koyacaklarını söyledi.

Adaylık sürecinin başlamasıyla ortak Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de Kılıçdaroğlu'nun seçim bölgesi bulunan İstanbul ikinci bölgeden önseçime girmek için müracaatta bulundu. İstanbul ikinci alanda 1 ve 3. civarı kontenjan şekilde ayrılmıştı. Bu vaziyette 1. dizi kadınlara ayrılacağından 2. sıraya da önseçimden 1. çıkan namzet yerleşecek. CHP önderi ise maksimum ihtimalle kendisini 3. olağan namzet şekilde koyabilecekti. Sarıgül'ün önseçimden 1. çıkma ihtimali parti yönetiminde değerlendirilerek böyle bir vaziyette Genel Başkan'ın 3. sırada yer almasının şık olmayacağı üstünde duruldu.

Bunun üstüne Kılıçdaroğlu'nun diğer bir yerden namzet olması gündeme geldi. Bunun için de öncelikle Çankaya'nın da arasında bulunduğu Ankara 1. bölgeden namzet olması değerlendirmeye alındı. Ancak bu kere da CHP liderinin karşısına tyükselişmalı bir biçimde ayrıldıkları partinin canlı isimlerinden eski Genel Sekreter lider Sav çıktı. Ankara 1. alanda de 1 ve 3. civarı kontenjan ayıran ve 1. sıraya hanım namzet koyacağını açıklayan CHP'de Sav'ın önseçimden birinci çıkması zorunda Kılıçdaroğlu'nun üstünde yer alma ihtimali Ankara adaylığının da doğru olmayacağı değerlendirmelerine neden oldu.

Hal böyle olunca CHP önderi için maksimum seçeneğin İzmir bulunduğu görüşü partide ağırlık kazandı. İzmir'de namzet profili açısından sıkıntıya neden olabilecek bir bina olmadığı üstünde durulan CHP'de Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den namzet olup bu ilde önseçime de girmeyi gündemine aldığı anlatım ediliyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar