Kılıçdaroğlu'nun, Kadir Gecesi mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başta Gazze’de bombalananlar ve canlarına kıyılanlar, bölgemizde kanı dökülenler ve tüm dünyadaki açlarla yoksullar olmak üzere, ilgiye, desteğe, yardıma ihtiyacı olanların ellerinden tutmak,...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nun, Kadir Gecesi mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başta Gazze’de bombalananlar ve canlarına kıyılanlar, bölgemizde kanı dökülenler ve tüm dünyadaki açlarla yoksullar olmak üzere, ilgiye, desteğe, yardıma ihtiyacı olanların ellerinden tutmak, öte yandan, ülkemizdeki mağdurların, haksızlığa, hukuksuzluğa uğramış olanların haklarına sahip çıkmak Kadir Gecesi’nin bizlere yüklediği sorumluluklardandır." dedi.

Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Karanlığın yerine aydınlığı, cehaletin yerine bilimi, savaşın yerine barışı, şiddet ve zulmün yerine hukuk ve adaleti, kin ve nefretin yerine sevgi ve hoşgörüyü öneren yüce Kur'an, mübarek Kadir Gecesi'nde inmeye başlamıştır." dedi.

Kadir Gecesi gibi, Ramazan ayı boyunca da özellikle İslam dünyasında kan aktığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bir yandan saldırgan zalimlerin zulmü, öte yandan kardeşi kardeşe kırdıranlar ve hak- hukuk tanımayanlar gönülleri kararttı, yürekleri dağladı. Başta Gazze’de bombalananlar ve canlarına kıyılanlar, bölgemizde kanı dökülenler ve tüm dünyadaki açlarla yoksullar olmak üzere, ilgiye, desteğe, yardıma ihtiyacı olanların ellerinden tutmak, öte yandan, ülkemizdeki mağdurların, haksızlığa, hukuksuzluğa uğramış olanların haklarına sahip çıkmak Kadir Gecesi’nin bizlere yüklediği sorumluluklardandır. Bu ne kadar önemliyse, mevki ve makam hırsıyla gözü dönenlere, her tür hak ve hukuksuzluğa neden olanlara, yolsuzluğa kol kanat gerenlere, kul hakkına el uzatanlara karşı durmak da o kadar önemlidir."

Kılıçdaroğlu, mesajının sonunda vatandaşlarla birlikte İslam aleminin mübarek Kadir Gecesi'ni kutladı, Türkiye, İslam dünyasına ve tüm insanlığa esenlikler diledi.

CİHAN

Yorumlar