Kılıçdaroğlu'nu Adıyaman mitinginde konuştu

Partisinin Adıyaman mitinginde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, klozet hadisesine değinerek, " "İşsizlik nedir, yoksulluk nedir, acı nedir bunları bilirim. Ben halktan birisiyim ve öyle yaşarım. Benim saray merakım yok, köşeyi dönme merakım yok, altın kaplama klozet merakım da yok. Benim çocuklarım köşeyi dönsünler diye bir düşüncem yok. Açık ve net söylüyorum Türkiye duysun; Davutoğlu Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nu Adıyaman mitinginde konuştu
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kimseyi inancı, kimliği, yaşam tarzından dolayı ötekileştirmeyip, siyaset konusu yapmayacağını söyledi. Huzurlu bir Türkiye için yeni başlangıca ihtiyaç olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "İşsizlik nedir, yoksulluk nedir, acı nedir bunları bilirim. Ben halktan birisiyim ve öyle yaşarım. Benim saray merakım yok, köşeyi dönme merakım yok, altın kaplama klozet merakım da yok. Benim çocuklarım köşeyi dönsünler diye bir düşüncem yok. Açık ve net söylüyorum Türkiye duysun; Davutoğlu Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Adıyaman mitinginde Sakarya Caddesi üzerindeki miting alanını dolduran kalabalığa seslendi. Beraberinde kurmayları ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun platformdaki kürsüden dinlediği CHP lideri, alanı dolduranlara vaatlerini anlattı, sandığa herkesi yanında bir kişiyi ikna ederek gitme çağrısında bulundu.
Tarım şehri olan Adıyaman'ın aynı zamanda işçi kenti olduğunu ve göç verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, CHP İktidarında Adıyamanlı çiftçinin arazisini ekeceğini ve mevsimlik işçi olarak başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacağını söyledi. Çiftçinin üretmesi için mazotu 1.5 liradan vereceğini yineleyen Kılıçdaroğlu, buna tepki gösteren hükümeti, "İtiraz ediyor Ankara'daki beyler; 'nasıl verirsin' diye. Sen gemilere, yatlara kaçtan veriyorsun 1 lira 21 kuruş. Aynı petrol mü aynı petrol, aynı mazot mu aynı mazot. Ankara'da oturan beylere sesleniyorum; siz incide, pırlantada, yakutta, elmasta vergiyi sıfırladınız, ben de çiftçinin mazotunda vergiyi sıfırlıyorum. Aramızda böyle bir fark var. Ben emekten, alın terinden, üretmekten, kazanmaktan yanayım. Onlar başka işlerden, köşeyi dönmekten yanalar" sözleriyle eleştirdi.
Başına çiftçi kasketi takan ve konuşmasına ezan okununca ara veren Kılıçdaroğlu, emeklilere bayramlarda 2 maaş ikramiye vereceğini hatırlattı, CHP iktidarında emeklinin ikinci sınıf yurttaş olmayacağını, birinci sınıf vatandaş olarak hakkının teslim edileceğini kaydetti.

Yorumlar