Kılıçdaroğlu’ndan esnaflara: Siftah sizden, bereket Allah’tan

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin Cumhurbaşkanı adayı konusundaki sivil toplum örgütleri ile istişare toplantılarına 'Siftah sizden, bereket Allah'tan' diyerek başladı. CHP heyetinin bu çerçevedeki ilk durağı TESK oldu. CHP Genel...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu’ndan esnaflara: Siftah sizden, bereket Allah’tan

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin Cumhurbaşkanı adayı konusundaki sivil toplum örgütleri ile istişare toplantılarına 'Siftah sizden, bereket Allah'tan' diyerek başladı. CHP heyetinin bu çerçevedeki ilk durağı TESK oldu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayını belirleme konusunda STK’larla istişare toplantılarına Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) ile başladı. Kılıçdaroğlu, esnaf jargonuna uygun biçimde "Siftah sizden, bereket Allah’tan." dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, esnafların dertlerini çok iyi bildiğini ifade ederek "Önümüzde yeni bir süreç var. İlk kez bir cumhurbaşkanını halkımızın oyu ile seçeceğiz. Size gelmemizin nedeni; esnaf ve sanatkarlar olarak nasıl bir cumhurbaşkanı istiyorsunuz? Bu cumhurbaşkanın niteliği ne olmalı? Eğer biz bu konuda sizden başlayıp diğer meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin de görüşlerini aldıktan sonra adayımızı belirlersek, sağlıklı ve tutarlı bir yol izleyeceğimize inanıyoruz." şeklinde konuştu.

‘ÖFKEYLE DEĞİL AKILLA TOPLUMU KUCAKLAYAN CUMHURBAŞKANI’

Oturup masa başında aday belirlemenin doğru olmadığını düşündüklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, esnaf ve sanatkarların toplumun önemli kanaat önderleri olduğunu söyledi. "Biz partiye genel başkan seçmeyeceğiz" diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayının hiç kimseyi ötekileştirmeyen birisi olması gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Umuyorum, Türkiye’ye yakışan, hukukun üstünlüğüne inanmış, her yurttaşı kucaklayan, öfkeyle değil akılla toplumu kucaklayan bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmış oluruz. Siftah sizden bereket Allah’tan diyelim. Sizin kullandığınız, çok bir deyim vardır. Esnafla başladık, siftahı sizinle yaptık."

TESK'TEN ‘2014, KAYIP YIL OLMASIN’ ÇAĞRISI

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken ise Cumhurbaşkanlığı sürecinin her zaman sancılı olduğuna dikkat çekerek, seçilecek cumhurbaşkanının ülkenin tamamının kucaklayıcı birisi olmasını beklediklerini ifade etti. Palandöken, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinden dolayı 2014’ün bir kayıp yıl olmaması gerektiğine vurgu yaptı.

‘BAKALIM ESNAFLAR NE İSTİYORLAR’

Konuşmalardan sonra gazetecilerin çatı adayı konusuna ilişkin bir soruya CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bugünkü toplantıyı bir yapalım. Bakalım esnaflar ne istiyorlar, ondan sonra görüşlerimizi açıklarız." cevabını verdi. CİHAN

Yorumlar