Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a: Sen millete komplo kurdun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde yaşananlara dikkat çekerek, "90 yıllık Cumhuriyetimizde kazanımlar azalmaya başlamıştır.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a: Sen millete komplo kurdun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde yaşananlara dikkat çekerek, "90 yıllık Cumhuriyetimizde kazanımlar azalmaya başlamıştır. Hukuk devleti tartışmaları vardır. O kadar ki ülkenin cumhurbaşkanı bile 'yargı bağımsızdır' demek zorunda kalmıştır." dedi.

Partisinin seçim bürosu açılışı ve aday tanıtımı için Bartın'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partililerin yoğun ilgisi ile karşılandı. Kılıçdaroğlu, spor salonunda partililere hitaben yaptığı konuşmasında hükümete yüklendi. Kılıçdaroğlu, "90 yıllık Cumhuriyetimizde kazanımlar azalmaya başlamıştır. Hukuk devleti tartışmaları vardır. O kadar ki ülkenin cumhurbaşkanı bile yargı bağımsızdır demek zorunda kalmıştır." diye ifade etti.

"NEDEN POLİSİN SAVCININ ELİNİ AYAĞINI BAĞLIYORSUN"

Kılıçdaroğlu, konuşmasında, "Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar iyi değil. Ben söylemiyorum. Ülke iyi yönetilmiyor. Pek çok sorun var. Bu süreçte her bir yurttaşımızın, her bir kardeşimizin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekir. Gün, sadece bir iktidar mücadelesi olmaktan çıkmıştır. 90 yıllık Cumhuriyetimizde kazanımlar azalmaya başlamıştır. Hukuk devleti tartışmaları vardır. O kadar ki ülkenin cumhurbaşkanı bile yargı bağımsızdır demek zorunda kalmıştır. Bu ülkenin cumhurbaşkanı bu hatırlatmayı yapmaya başlamıştır. O zaman görüşü ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, bütün yurttaşlarımı sağduyu ile düşünmeye davet ediyorum. Gün CHP, AK Parti, MHP günü değil gün cumhuriyet günü, cumhuriyet kazanımlarıdır. Aylardır, yıllardır söylüyordum. Bu davalar böyle giderse pek çok insan derin yaralar alır diyorduk. Biz bunları söylediğimizde siz ergenekoncusunuz diyordu. Şimdi ne oldu. Bir siyasal iktidar kendi ordusuna kumpas kuramaz. Böyle bir iktidar önce halkına kumpas kurmuştur. Biz şunu her yerde söylüyoruz. Darbelere karşıyız. Hiç kimsenin darbe yapmasını istemeyiz. Biz demokrasiyi ve özgürlüğü savunuruz. Demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. Özgürlükler, kadın-erkek eşitliği bizim vazgeçilmezimizdir. Sosyal demokrasiyi sonuna kadar savunuyoruz. Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin. Sonuna kadar savunuyoruz. Yargı bağımsızlığını sonuna kadar savunuyoruz. Davalar görülürken ne diyordu, “Ben o davaların savcısıyım” diyordu. Bugün gelinen noktaya bak bakayım. 17 Aralık benim doğum tarihimdir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu yapıldı. Nasıl olur da 11 yıl ülkeyi yöneteceksiniz. Gerçekten de bu ülkede bir değil birden fazla hırsız var. Din iman edebiyatı yapacaklar. Milletin gözünün içine bakarak yalan söylüyorsun. Yolsuzluk, rüşvet operasyonu yapılıyor, bakan çocukları hapiste, bakanlar istifa ediyor. Ülkeyi yöneten kişi diyor ki bize komplo kuruldu diyor. Vallahi de yalan, billahi de yalan. Ben sormak isterim o bakanların çocuklarının yatak odasına 6-7 tane para kasasını çeteler mi koydu? O banka genel müdürünün evine ayakkabı kutusunun içinde 4,5 milyon doları çeteler mi koydu? Diyor ki biz içimizdeki kirlileri temizledik. Neden onları savunuyorsun. Neden savcının, polisin elini ayağını bağlıyorsun?" diye konuştu.

"ALNI AKSA NEDEN SENİN OĞLUN İFADEYE GİTMİYOR?"

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın ifadeye gitmemesi ile ilgili olarak da sert konuştu. Konuşmasına, "Neden senin oğlun gelmiyor. Korkmuyorsa" diyerek başlayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Alnı temizse niye gitmiyor. Gider ifadesini verir. Alnım aktır der. Ne o söylüyor ne de babası söylüyor. Siz kul hakkı yediniz, kul hakkı. Efendim, diyor ki ‘Devletin içinde çeteler var.’ Devletin içinde çete olduğu gerçek. Söyledim kendisine, o çeteleri görmek istiyorsan hemen bakanlar kurulunu topla, orada çeteleri görürsün. İki çete reisini mi görmek istiyorsun, aynaya bakarsın çete reisini görürsün. Bu milletin parası ile yandaşlarını besliyorsun sen. Bu milletin ahı tuttu. Her kuruşun hesabını sormazsam namerdim. Bir devlet düşünün, içişleri bakanının adı, yolsuzluğa bulaşmış, oğlu ile beraber. Telefon ile konuşurken ‘Oğlum ha dikkatli ol’ diyor. Peki bu bakan damı çete. O da mı komplo kurdu sana. Bu millet her şeyi bilir. Her şeyi affeder kul hakkını affetmez. Kul hakkı yemedim ben ey Kılıçdaroğlu bunu mu diyorsun. Çık o zaman kendi mal varlığını, çocuklarının mal varlığını, o bakanların mal varlıklarını açıkla. Açıkladı mı? Duydu mu? İşine gelmiyor ki. Habire diyor ki ‘Devletin içinde çete var. Paralel devlet var’ diyor. İşte bu doğru. Başında Başbakan var, altında bakanları var, bürokratları var. Paralel devlet budur. 76 milyon insan bu ülkede vergi veriyor. Çocuk doğduğu andan itibaren vergi veriyor. Hanımlar bulaşık yıkarsınız vergi ödersiniz. Çocuğunuza bez alırsınız, su içersiniz vergi ödersiniz. Ama o paraların nerelere harcandığını bir tek vatandaş bilmiyor. Böyle bir devlet mi olur, böyle bir anlayış mı olur?"

"BU KADAR PARAYI GÖTÜRDÜNÜZ HALA DOYMADINIZ MI?"

Hatay'da yaşanan TIR meselesine de değinen Kılıçdaroğlu, "Dün yine Hatay il sınırları içinde bir TIR’da silah var diye ihbar geldi. İhbar savcıya gidiyor. Savcının adı cumhuriyet savcısı, hiçbir mesleğin önünde cumhuriyet sözcüğü olmaz. Ama bir tek unvan var ki önünde cumhuriyet savcısı yazar. Ona ihbar geliyor. Bu TIR’da silah var. Talimat veriyor. Jandarma ve polis arama yapmak istiyor engel çıkartıyor. Onu arayamazsınız diyor. Biz MİT’deniz bu TIR’ı Suriye’ye götüreceğiz, arayamazsınız diyor. Hani bu ülke hukuk devletiydi. Hukukun üstünlüğü vardı. Vali yazı yazıyor. Emniyet müdürü ve jandarmaya ‘O TIR’ı kimse aramasın.’ Açıkça göz göre göre Suriye’nin içişlerine karışıyor. Biz buna evet diyecek miyiz? Müslümanın Müslümanı öldürdüğü bir düzeni biz mi kuracağız. Nasıl bir anlayıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Hiçbir ayrım yapmıyorum. Öyle yüzde 50 falan demiyorum, Allah izin verirse 76 milyonu kardeş yapacağım. Bizim neyimiz eksik. Havamız güzel, suyumuz güzel, insanımız güzel. Güzel bir coğrafyamız var. Neden milleti bölüyorlar. Bölünmeyeceğiz, beraber olacağız. AK Parti’ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum, sizler bu ülkenin asli yurttaşlarısınız. Sizlerin inancına, kimliğine ve verdiğiniz oylara saygı duyuyoruz. Ama artık siz de düşünün, yeter deyin artık. Hırsıza izin vermeyin. Yolsuzluk yapana izin vermeyin. Nedir bu yolsuzluk, nedir bu rüşvet. Anlamadığım bir şey daha var. Yahu bu kadar parayı götürdünüz hala doymadınız mı? Yeter artık. Düşün bu milletin yakasından artık. Kolunda 70 bin dolarlık saat. Niye o 70 bin dolarlık saat sana veriliyor da bakkal Mehmet efendiye verilmiyor? E, bir şey var herhalde. Esnaf kardeşimin de kendisine sorması lazım. 70 bin dolarlık saati niye veriliyor? Biniyor yolsuzluk yapanın uçağına hep birlikte umreye gidiyorlar. Bu ülkenin bütün yurttaşlarına sesleniyorum, bu umre helal bir umre midir? Böyle bir şey olabilir mi? Siyasete girdiğim gün milletvekili seçildim. İlk yaptığım iş bana ait, eşime ait, çocuklarıma ait ne varsa mal bildiriminde yayınladım. Benim malım mülküm budur dedim. Mal bildirimini internet sitesine koydum. Benim hiç utanç duyacak bir malım yok ki. Alın terim ile kazandım ben o paraları. Biz yoksulluğu övmüyoruz. Keşke herkes zengin olsa. Alın teri ile çalışır zengin olur, ben onun elini öperim. Arzu ettiğim budur benim." şeklinde konuştu.

"MİLLETLE DALGA GEÇMEYİ BIRAKIN"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Komplo' açıklamasına da değinen Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti: "Sen bu milletle dalga geçmeyi bırak. Sen bu millete komplo yaptın. Yedi sülalen zenginleşti. Çocukların 7 gemi sahibi oldular. Yahu artık biraz da milleti düşün. Milletin çocuğunu düşün. Hepimizi düşünmesi lazım. Bu ülkeye adaleti, huzuru, kardeşliği beraber getireceğiz. Bu ülkede sokakta kaşı çatık vatandaş görmek istemiyorum. Herkes güler yüzlü olacak. Öyle bir korkuyorlar ki mahkeme karar vermiş, savcı talimat veriyor, polis yerine getirmiyor. Anayasa'daki ilke çökmüş durumdadır. TBMM Başkanı söylüyor. Eğer güçler ayrılığı ilkesi çöktüyse bu ülkede bir sorun vardır."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından, Bartın ve ilçelerinin belediye başkan adaylarını tanıttı. Daha sonra seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, "Artık beraber olma zamanıdır. Ama şimdi yolsuzluklara, kul hakkı yiyenlere karşı ortak mücadele etme zamanıdır. Şimdi yeni bir Türkiye zamanıdır." dedi.


CİHAN

Yorumlar