Kılıçdaroğlu'ndan açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi yaptığı açıklamada seçim sonuçlarına değindi ve ''Seçim sonrasında yüzde 40’lık ve 60’lık denge oluştu. Ve hükümet kurma görevi yüzde 60’lık bloka düşüyor'' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'ndan açıklamalar
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi yaptığı açıklamada seçim sonuçlarına değindi ve ''Seçim sonrasında yüzde 40’lık ve 60’lık denge oluştu. Ve hükümet kurma görevi yüzde 60’lık bloka düşüyor'' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Bütün siyasi parti liderlerini davet edip görüşeceğim'' şeklindeki sözlerine de yanıt veren CHP lideri, ''Cumhurbaşkanı anayasal sınırların içine çekilmelidir. O makam her şeye maydanoz olan makam değildir. Koalisyon görüşmelerini yapacak kişi, sayın Cumhurbaşkanı'nın yetki vereceği kişidir. Bizimle ne görüşülecek? Niçin koalisyon yapmıyorsunuz mu diyecek? Öyle gizli kapaklı ortamlarda olması da çok şık değildir. Arka kapı diplomasisine evet, ama gizli kapaklı ikna edelim, buna bizim kapılarımız kapalı'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;
- Seçimler eşit koşullarda gerçekleşmedi. Seçim atmosferinden çıktık duygularımızla değil sağ duyumuzla, aklımızla hareket etmeliyiz. Parti çıkarlarımızı değil ülke ve vatandaş çıkarlarımızı koruyarak hareket etmeliyiz. Hiçbir partiyi ve o partiye oy veren vatandaşlarımızı yok sayamayız. Bunu yaparsak demokrasiyi yok sayarız.
HÜKÜMETİ KURMA GÖREVİ YÜZDE 60'A DÜŞÜYOR
- Eğer biz toplumun her kesimini kucaklarsak ülkede barış ve huzurun tesisi açısındanda önemli adımlar atmış oluruz. Seçim sonrası yüzde 60'lık ve 40'lık bir denge oluştu. Asıl hükümeti kurma görevi yüzde 60'lık kısma düşüyor. 60'lık grubun veya kitlenin beklentilerine uygun hükümet kurulmalı. Aklımız ve mantığımızla hareket etmeliyiz. Bir sonraki seçimi değil Türkiye'yi düşünmeliyiz. 
SİYASETİN KISIR ALANDAN ÇIKMASI LAZIM
- Kim kiminle kolisyon kuracak diye konuşuluyor. Bu 1980 öncesi Türkiye'yi kısır tartışmaları içine çeken bir görüş ve eğilimdir. Siyasetin bu kısır alandan çıkması lazım.
- Hukukun üstünlüğü asla gözardı edilemez. 1980 darbe anayasasının, YÖK yasasının 2015 Türkiye'sinde olmaması lazım. 12 Eylül darbe hukuku tamamen değişmeli. Yargı yasama ve yürütmenin arka bahçesi olmaktan çıkmalı.

Yorumlar