Kılıçdaroğlu’na yasak, Erdoğan’a serbest

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helikopterinin Artvin stadyumuna inmesine zeminin zarar göreceği gerekçesiyle izin vermeyen Gençlik Spor İl Müdürlüğü, aynı uygulamayı AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için yapamadı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu’na yasak, Erdoğan’a serbest

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helikopterinin Artvin stadyumuna inmesine zeminin zarar göreceği gerekçesiyle izin vermeyen Gençlik Spor İl Müdürlüğü, aynı uygulamayı AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için yapamadı.

Artvin’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun miting tarihin belli olmasının ardından CHP Artvin İl Başkanlığı hazırlıklara başlamış, bu kapsamda Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu taşıyan helikopterin nereye ineceği tartışma konusu olmuştu. Düz arazi bulunmayan Artvin’de helikopter pisti olarak Yeni Mahalle’deki şehir stadı kullanılıyordu. Kılıçdaroğlu’nu taşıyan helikopterin 5 Mart’ta şehir stadına inişi için Artvin Gençlik ve Spor İlk Müdürlüğü’nden izin istendi. Ancak ilgili kurum helikopterin oluşturduğu rüzgarın piste zarar vereceğini gerekçe gösterip buna müsaade edemeyeceklerini bildirdi. Kurumdan alınan olumsuz cevabın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu taşıyan helikopter şehir merkezine 8 km uzaklıktaki Artvin’in Kafkasör Yaylası'nda boğa güreşlerinin yapıldığı tek düz arazi olan arenaya inmek zorunda kaldı.

Artvin Gençlik Spor Müdürlüğü’nün aynı ambargoyu 21 Mart’ta yani bugün Artvin’de miting yapacak olan AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a uygulayıp uygulayamayacağı merak ediliyordu. Bugün saat 10.00’da Artvin’de miting yapan Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan helikopter, Kılıçdaroğlu’na yasak denilen Artvin şehir stadına indi.

Yapılan çifte standartı sert bir dille eleştiren CHP'li Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün, bir açıklama yaptı. Başkan Özgün açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Biliyorsunuz 15 gün önce Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Artvin’de ağırladık. Sayın Başbakan bugün Artvin’e geldi. Sayın Kılıçdaroğlu’nun Artvin’e gelişi sırasında helikopterin ısrarla şehir stadına inmesi gerektiğini söyledik biz. Fakat Sayın Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü ve ilin yetkilileri, buraya inilmeyeceğini, bu sahanın helikopterin inişine müsait olmadığını söylediler. Biz de Sayın Genel Başkanımızın helikopterini Kafkasör’e indirdik. Ama 10 gün sonra Sayın Başbakan Artvin’e geldiğinde helikopter şehir stadına indi. Bu bir haksızlıktır, bu bir çifte standarttır. Ayrıca seçim otobüsünü Valilik binasının tam önüne çekmek istedik, buna da izin verilmedi. Otobüsün binaya bu kadar yaklaştırılamayacağını söylediler. Biz buna da evet demiştik. Ama gördük ki Sayın Başbakan'ın otobüsü oraya da çekiliyormuş. Tabi bu haksız uygulama bir demokrasi ayıbıdır, yanlıştır, çifte standarttır. Tasvip etmiyorum bunlar doğru şeyler değil.” CİHAN

Yorumlar