Kılıçdaroğlu'dan yeni gaf

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yeni bir gafa imza attı. Kılıçdaroğlu, kendisinin hakaret ettiğine tepki gösterirken, "Bunlar hırsızların altına yattılar mı yatmadılar mı?" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'dan yeni gaf

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yeni bir gafa imza attı. Kılıçdaroğlu, kendisinin hakaret ettiğine tepki gösterirken, "Bunlar hırsızların altına yattılar mı yatmadılar mı?" dedi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır hakaretlerde bulunduğu konuşmasında "aile boyu hırsızlık yaptılar" dedi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a "Sen de hırsızların ustasısın" ifadelerini kullandı. 

Siyasi Ahlak Yasası'nın çıkarılması gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Bunlar sabah akşam din üzerinden siyaset yapıyorlar değil mi? Allah, peygamber diyorlar değil mi? Din, iman diyorlar değil mi? Kendi hırsızlarını korudular mı, korumadılar mı? Hırsızların altına yattılar mı, yatmadılar mı? Biliyorum. Yine kıyameti koparacaklar. Kılıçdaroğlu bunu niye söyledi? Kim hırsızın önüne yatarsa karşısında beni bulur. Benim vicdanım rahat. Sevgili Peygamberimizin güzel bir hadisi vardır. Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim, der. Ahlak bu kadar önemlidir. Ahlaka bu kadar değer veriyoruz biz. Adamına göre muamele değil, eşit muamele istiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ben daha önce kendisi için 'Çırak bile olamadı' demiştim, gerçekten çırak bile hala olamadı" sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bana sataşmayı ihmal etmiyor. O çıraktır, çırak; diyor. Buradan söyleyeyim. Ben Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Bülent Ecevit'in çırağıyım. Ama o zata da söyleyeyim. Sen de hırsızların ustasısın. Arada fark var. Hırsızlık konusunda kimse eline su dökemez. Gayet açık, gayet net söylüyorum. Aile boyu hırsızlık yaptılar, aile boyu. Bir hırsızlar çaldıkları malı açıklamazlar, iki bu tür sarayda oturanlar açıklamazlar. İkisinin de felsefesi aynıdır. Evet, Müslüman adam sözünde durur. Hele hele namusu ve şerefi üzerine yemin etmişse kesinlikle durur. Peki bu zat, namusu ve şerefi üzerine yemin etti. Niye peki durmuyorsun kardeşim sözünde? Hangi gerekçeyle durmuyorsun? Bu hırsızların ve tecavüzcülerin din maskelerini kesinlikle indireceğim"

"SÖZ VERİYORUM 'SAĞOL SAYIN BAŞBAKAN' DİYECEĞİM"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisine yönelik eleştirilerine de karşılık veren Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nu İstanbul'daki gökdelenler hakkındaki sözleri üzerinden eleştirerek "Sayın Davutoğlu 'Edep ya hu' demiş. Bana yollama yapıyor. Edep nedir? Yasalarla verilen görev yerine getiriliyorsa edep de vardır ahlak da vardır. Kurallara uyuluyorsa edep de vardır ahlak da vardır. Edebin özü insan-ı kamildedir. Şimdi kalkıyor. İstanbul'da konuşuyor. Nereden çıktı bu gökdelenler, diyor. Bu adam gerçekten başbakan mı? Türkiye'de yeni mi yaşıyor? İstanbul'u 20 küsür yıldır siz yönetiyorsunuz. Eğer sen edepten, ahlaktan, yasalara uymaktan söz ediyorsan yapacağın tek şey var. Sultanahmet Camii'nin silüetini bozan 16/9 gökdelenleri var. Onları mahkeme kararına göre tıraşlarsın. Söz veriyorum ben de geleceğim, seni kutlayacağım. Sağol Sayın Başbakan, diyeceğim. Edep budur ve sizi kutluyorum, diyeceğim" ifadelerini kullandı.

"LUT KAVMİ'NDE OLAN BİR OLAYIN 21'İNCİ YÜZYILI VERSİYONU"

Karaman'daki 'cinsel istismar' davasına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Karaman'da bir olay oldu. Lut Kavmi'nde olan bir olayın 21'inci yüzyılı versiyonudur bu. Kadın milletvekili arkadaşlarımı, avukat arkadaşlarımı Karaman'a gönderdim. Olayı büyük bir soğukkanlılıkla takip edin, dedim. Kimsenin ismini ifşa etmeyin. Bu çocukların hakkını biz korumak zorundayız. Gittiler raporlarını yazdılar. Olay medyada yer aldığı anda öyle şeyler oldu ki aklım, vicdanım kabul etmedi. Bütün AKP camiası, Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, milletvekilleri koro halinde çocukları değil, Ensar Vakfı'nı ve derneği savunmaya kalktı. Çocukların haklarını kim savunacak? Sevgili anneler hiç meraklanmayın. Sonuna kadar o çocukların haklarını biz savunacağız" diye konuştu.

 

Yorumlar