Kılıçdaroğlu'dan tutuklu akademisyenlere destek

PKK yanlısı bildiriye imza attıkları için tutuklanan üç akademisyenle ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bildirinin altına imza attı diye hapse atıyorsunuz öğretim üyelerini. Bütün dünyaya Türkiye Cumhuriyeti'ni rezil ediyorsunuz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'dan tutuklu akademisyenlere destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bildirinin altına imza attı diye hapse atıyorsunuz öğretim üyelerini. Bütün dünyaya Türkiye Cumhuriyeti'ni rezil ediyorsunuz" dedi.

Kılıçdaroğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO), 2015 yılı Geleneksel Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, İstanbul Beyoğlu'ndaki terör saldırısına değindi. Derin bir üzüntü içinde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, İstanbul'da patlayan bombanın son olması temennisinde bulundu.

Küçük çocukların, kadınların gençlerin hayatlarını kaybetmesinin amacını kestirmenin mümkün olmadığının vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Toplumda bir yılgınlık yaratmak istiyorlar. Ama hiç kimse şundan en ufak bir endişe duymasın, bu ülkenin insanları en zor günlerde karanlıklardan aydınlığa çıkmayı başarmışlardır. Size söz veriyoruz, yine çıkacağız. Hiç kimsenin en ufak bir endişesi olmasın. Hiç kimse karamsarlığa kapılmasın" diye konuştu.

"Acaba otomobil üretebilir miyiz?" denildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Otomobil üretebiliriz de sorun ürettiğin otomobili satabilecek misin? Satabilir misin? Ne özelliği olacak o otomobilin? Peki neyi üreteceğiz? Katma değeri yüksek ürün üretmek zorundasınız. Katma değeri yüksek ürün üretemezseniz dünya pazarlarında yeriniz ikinci sınıfta bir yerde olur. Peki katma değeri yüksek ürünleri nasıl üreteceğiz? Eğer bir ülkenin üniversiteleri bilgi üretmezse katma değeri yüksek ürün üretemezsiniz. Dünya böyledir. Peki bir ülkenin üniversiteleri nasıl bilgi üretecek? Üniversite özgürlüğü olacak, her türlü düşüncenin özgürce tartışıldığı üniversiteler olacak. Evren kentler olacak. Böyle bir üniversite modeli Türkiye'de var mı? Yok. Bildirinin altına imza attı diye hapse atıyorsunuz öğretim üyelerini. Bütün dünyaya Türkiye Cumhuriyeti'ni rezil ediyorsunuz. Düşünce özgürlüğünden neden korkuyoruz? İnsanlar düşüncelerini açıklarlar siz de katılmazsınız, siz de karşı düşüncelerinizi söylersiniz. 21. yüzyılda beğensek de beğenmesek de katılsak da katılmasak da insanların düşüncelerini özgürce açıklayacakları ortamı yaratmak zorundasınız. Size bir ayıbımızdan daha söz edeyim. Türkiye Cumhuriyeti'nin üniversiteleri bilimsel yayın sayısında iki yıl önce İran'ın gerisinde kaldı. Bu ayıp kime ait? Bu ayıbın sorumlusu kim? Neden bizim üniversitelerimiz bilgi üretmez? Bilgi üretmeyen bir üniversite katma değeri yüksek ürünü nasıl üretecek? Orası bilgi üretecek, sanayici de o bilgiyi elle tutulan metaya dönüştürecek ve satacak."

Kaynak: AA

Yorumlar