Kılıçdaroğlu: Yürütmenin başısın, malı nasıl yürüttüğünü çok iyi biliyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Türkiye Cumhuriyeti'ni hem batıda hem doğuda birikimiyle ve ahlakıyla temsil edeceğini kaydederek, “Erdoğan, şimdi ona bir şey diyemiyor. Oraya ben çıkacağım, siyaset yapacağım...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Yürütmenin başısın, malı nasıl yürüttüğünü çok iyi biliyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Türkiye Cumhuriyeti'ni hem batıda hem doğuda birikimiyle ve ahlakıyla temsil edeceğini kaydederek, “Erdoğan, şimdi ona bir şey diyemiyor. Oraya ben çıkacağım, siyaset yapacağım diyor. Siyasi partilerin işidir, siyaset. Sonra ne diyor, diyor ki ‘Ben havalimanı inşaatını da yol ihalelerini de takip edeceğim’ diyor. 76 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Yaşı ne olursa olsun. Bir cumhurbaşkanı, yol inşaatı ihalelerini niye takip eder? Takip edeceğim diyor. Ben senin nasıl malı götürdüğünü çok iyi biliyorum. Sen bu konularda beceriklisin. İhaleleri takip edeceğim diyor. Sen kupon arazileri de takip ediyorsun. Sen yürütmenin başısın, ben onu da çok iyi biliyorum. Malı nasıl yürüttüğünü onu da çok iyi biliyorum.” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı adaylarının belirlenmeden önce siyasal partilere ziyaretler gerçekleştirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Ziyaret ettiğim partilerden birisi Saadet Partisi’ydi. Olay döndü dolaştı, yolsuzluğa gelince bana Karacaoğlan'ın bir şiirini hatırlattı. ‘İğneden ipliğe hesabı sorulur bir gün’ diye bir şiiri hatırlattı. Şiirin bir dörtlüğünde şöyle diyor Karacaoğlan ‘Bu dünyada ademoğluyum dersin, helali haramı durmayı yersin, yeme el malını er geç verirsin, iğneden ipliğe sorulur bir gün’ iğneden ipliğe sorulur bir gün. Şimdi ben bu şiiri okuyan Sayın Kamalak’a da söylüyorum. Ne güzel şiir. Kul hakkı yiyenden, iğneden ipliğe bir gün sorulur diyor Karacaoğlan. O adamlardan birisi şimdi, cumhurbaşkanı adayı, sen de sandığa gideceksin. Senin partililerin de sandığa gidecek. Bu şiiri eminim içinden okuyacaktın içinden ve sandığa öyle gidecektir. Buna da yürekten inandığımı ifade etmek isterim.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili ağır ağır ısınacaklarını ve önümüzdeki günlerde geçmişte CHP’de vekillik yapan ve parti meclisi üyeliğinde bulunan isimleri davet ettiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, “Onlarla pazartesi günü bir toplantı yapacağız. Sahaya inerek çalışmak istiyoruz diyorlar. Onlarla birlikte çalışacağız. Aynı şekilde milletvekillerimize ve parti meclisi üyelerimize alanlar verecek, çalıştıracağız. Neden temiz ve dürüst bir insanı cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtmak istiyoruz. Buradan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 311 milletvekiline seslenmek istiyorum. Değerli milletvekili arkadaşlarım, sizler kapıkulu değilsiniz. Birilerinin emir ve talimatıyla boş kağıda imza atmak gibi bir kişilik zaafiyeti göstermemelisiniz. Sizin önünüze kağıt kondu, boş kağıda imza attınız. O nedenle Erdoğan sizi tuzluğa benzetiyordu zaten. İçinizden biri çıkıp biz tuzluk değiliz bizi halk seçti biz milletvekiliyiz diyemediniz. Boş kağıda gidip imza attınız, kimin cumhurbaşkanı olacağını bilmeden. Ama Erdoğan şöyle bir ters köşe yapabilirdi, Rıza Zarrab’ı cumhurbaşkanı adayı, Bülent Arınç’ı da genel sekreter gösterebilirdi. Neden Bülent Arınç genel sekreter olsun? Ağlayacak bir adama ihtiyaç var, arada bir ağlayacak bir adama ihtiyaç var.” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı makamının bir siyasal parti liderin makamı olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Siyasi partiler çekişiler, tartışırlar ve birbirlerini eleştirirler. Ama cumhurbaşkanlığı makamı öyle bir makam değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı yüce bir makamdır, 76 milyonu kucaklayan bir makamdır. Yurttaşlarını ötekileştirmeyen bir makamdır. O nedenle oraya oturacak kişinin ilmi, irfanı, feraseti doğru olmak zorundadır. Düzgün bir adam olmak zorundadır. Hepimizi temsil edecek yetenekte birikimde birisi olmak zorundadır. Devlete sahip çıkacak, devlet adamı kimliğini taşıyacak birisi olması gerekir.” dedi.

BİR CUMHURBAŞKANI YOL İNŞAATI İHALELERİNİ NİYE TAKİP EDER?

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Türkiye Cumhuriyeti'ni hem batıda hem doğuda birikimiyle ve ahlakıyla temsil edeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Erdoğan şimdi ona bir şey diyemiyor. Oraya ben çıkacağım siyaset yapacağım, diyor. Siyasi partilerin işidir siyaset. Cumhurbaşkanlığı makamı siyaset yapılacak yer değil. Siyasetin yapılacağı yer Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. O nedenle cumhurbaşkanlarına, vatana ihanet hariç, sorumsuzluk kuralı getirmiştir. Cumhurbaşkanlarının sorumluluğu yoktur, bu kural nedeniyle o makama oturacaklar, tarafsız olmak zorundadırlar. Diyor ki ben tarafsız olmayacağım. Öyle anlaşılıyor ki, yemin etmeyecek. Yemin etmesi için tarafsızlık yemini edecek metinde o var. Ne üzerine edecek? 'Namusum ve şerefim üzerine tarafsız davranacağıma' diye, yemin edecek. Ben şimdi merak ediyorum. Tarafsız olmak, bütün siyasal partilere eşit mesafede durmak demektir. Bütün siyasi partilere eşit mesafedeyseniz bir sorun yok. Ama sen öyle değilsin. Sonra ne diyor, diyor ki ‘Ben havalimanı inşaatını da yol ihalelerini de takip edeceğim’ diyor. 76 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Yaşı ne olursa olsun. Bir cumhurbaşkanı yol inşaatı ihalelerini niye takip eder? Takip edeceğim diyor. Ben senin nasıl malı götürdüğünü çok iyi biliyorum. Sen bu konularda beceriklisin. İhaleleri takip edeceğim diyor. Sen kupon arazileri de takip ediyorsun. Sen yürütmenin başısın, ben onu da çok iyi biliyorum. Malı nasıl yürüttüğünü onu da çok iyi biliyorum. Kul hakkı yediğini nasıl hazmettiğini çok iyi biliyorum. Şimdi sen bir haramzadesin kusura bakma. Cumhurbaşkanı adayının temiz olması lazım temiz. Cam gibi olması lazım cam. Senin neren temiz? Alnındaki kirleri temizlemeden sen o makama nasıl oturacaksın?”

CİHAN

Yorumlar