Kılıçdaroğlu yine kendisine oy veremeyecek

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tıpkı 2010'daki gibi yine oy kullanamayacak. Çünkü parti üyelik kaydı Ankara'da!

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu yine kendisine oy veremeyecek

CHP'de mebus adaylarını belirleyecek bulunan ön seçim 29 Mart Pazar günü yapılacak. İzmir'den ön seçime girme kararı sektör CHP Genel Başkanı CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandumda yaşadığı vakaya aynı bir durumla karşı karşıya kaldı.

İZMİR'DEKİ LİSTEDE ADI YOK

Kılıçdaroğlu'nun ön seçime gireceği İzmir'de listeler askıya çıktı. İzmir İl Başkanlığı'na gelen listede Kılıçdaroğlu'nun namına rastlanmadı. Ankara'da ikamet eden Kılıçdaroğlu'nun iri bir ihtimalle burada oy kullanacağı ve kendisine oy veremeyeceği öğrenildi. Koyula ilgili Akşam'a konuşan CHP İzmir İl Sekreteri Osman Peri, "Listeler il ve ilçelerimize ulaştı. Bize ulaşan listelerde Genel Başkanımız CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adı yok. Ön seçim hakim huzurunda yapıldığı için bireyler hangi il ve ilçeye kayıtlıysa orada oy kullanacak. Kemal Bey de bildiğim kadarıyla Ankara'dan oy kullanacak" dedi.

OY KULLANACAĞI DA MUAMMA

CHP Genel Merkezi de Kılıçdaroğlu'nun ön seçimde nerede oy kullanacağına dair bir bilgilerinin olmadığını açıkladı. Genel Merkez Basın Bürosu yetkilileri "Kemal Bey'in nerede oy kullanacağı şu anda göze çarpan değil" dedi.

İKİNCİ KAĞITHANE VAKASI

Kılıçdaroğlu, 2010'da yapılan referandumda da oy kullanamamıştı. İBB Başkan adayı olduğunda Kağıthane'de oy kullanan Kılıçdaroğlu, adres değişikliğini bildirmeyince referandumda oy kullanamadı. Kılıçdaroğlu, o çağda 'skandal' şekilde yorumlanan bu vakaya 'yoğunluk itibarıyla ilgilenemedim' izahatsını yapmıştı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar