Kılıçdaroğlu: Yeni bir siyaset anlayışını aşama aşama yürürlüğe koyuyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ayrışmayı değil, birlikteliği önceleyen bir siyaset anlayışı getireceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Yeni bir siyaset anlayışını aşama aşama yürürlüğe koyuyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ayrışmayı değil, birlikteliği önceleyen bir siyaset anlayışı getireceklerini söyledi. CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş'ın, Beypazarı’nda başarılı bir belediye başkanlığı yaptığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Ona dedim ki gel CHP’ye, gel halkın partisine beraber ortak mücadele edelim. Yeni bir siyaset anlayışını aşama aşama yürürlüğe koyuyoruz. Ayrışmayı değil, barışı önceleyen bir siyaset anlayışı. Bunun için yola çıktık. Geldi, beraber mücadele ediyoruz, omuz omuza mücadele ediyoruz." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş ile birlikte partisinin il seçim koordinasyon merkezinin açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, 30 Mart seçimlerinde Türkiye’nin kazanacağını belirterek, “Türkiye'nin yeni siyasete ihtiyacı var, yeni yüzlere ihtiyacı var. Türkiye'nin özgürlüğe ihtiyacı var. Türkiye'nin barışa ihtiyacı var. Türkiye'nin beraber yaşamaya ihtiyacı var. Türkiye'de hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir topluma, bir uygarlığa ihtiyacı var. Bunun için yola çıktık, bunun için devam ediyoruz." diye konuştu.

Halka hesap veren siyaseti Türkiye'ye getireceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Halka hesap vermeyi namuslu görebilen bir siyaseti Türkiye'ye getireceğiz. Oy versin, vermesin, bütün yurttaşlarını kucaklayan siyaseti Türkiye'ye getireceğiz. Hiç kimseyi ayırmadan ne kimliğinden, ne inancından hiç kimseyi ayırmadan, herkesi kucaklayan siyaseti Türkiye'ye getireceğiz. Onun adresi CHP, halkın partisi olacak. Halkla beraber yürüyeceğiz. Halkın üstünde bir güç asla tanımayacağız. Halka inanacağız. Halka güveneceğiz ve yolumuza öyle devam edeceğiz."

"MANSUR BEY'E DEDİM GEL BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM"

“Mansur Bey’i ben de ilk kez dinledim, güzel şeyler söyledi.” diyen Kılıçdaroğlu, Yavaş'ın Beypazarı’nda başarılı bir belediye başkanı olduğuna işaret ederek, “Ona dedim ki, gel CHP’ye, gel halkın partisine beraber ortak mücadele edelim. Yeni bir siyaset anlayışını aşama aşama yürürlüğe koyuyoruz. Ayrışmayı değil, barışı önceleyen bir siyaset anlayışı. Bunun için yola çıktık. Geldi beraber mücadele ediyoruz, omuz omuza mücadele ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş’ın konuşmasında dile getirdiği Ankara Büyükşehir Belediye başkanının İtalya’dan getirttiği ıhlamur ağaçlarına değinen Kılıçdaroğlu, “Kul hakkı yiyenden hesap sormayan, kul hakkı yemiş kadar günaha girmiş olur. Kul hakkı yiyenden, hesabını soracağım. Buna hukuk kuralları içinde kalarak, hesabını soracağım. Dosyaları önüne koyarak, belgeleri önüne koyarak, soracağım. Havaalanındaki bir değil 10-15 kez değişti, nereye gitti bu paralar. Bunların hesabını verecek." dedi.

"BAKANLAR KURULU'NA YERLEŞMİŞ ÇETE TÜRKİYE'Yİ SOYUYOR"

Siyasi gelişmelere değinen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Hepimiz düşünürdük ama aklımıza gelmezdi. Bakanlar Kurulu ve onun içine yerleşmiş bir çete TC’yi soyuyor. Hiç böyle bir şey aklınıza gelir miydi? Şimdi hep beraber dosyaların üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Kapattırmayacağız, sonuna kadar gideceğiz.

Türkiye'nin neresinde olursa olsun, yüreğinde bir parçacık iman varsa bir insanın bu yolsuzluklara karşı isyan eder, isyan. Ben söylüyorum. Bütün yurttaşlarımı temiz siyasette buluşmaya davet ediyorum. Bütün yurttaşlarımı özgürce yaşayabilecekleri bir siyaset anlayışın inşa edecek partinin yanında bekliyorum. Ayrılığa gayrılığa yer yok. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Geldiğimiz nokta budur.”

"BAŞKAN YÜZDE 51 HEDEFİNİ BİRAZ DAHA YÜKSELT"

Ayrışmanın zamanı olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, beraber olmak zorunda olduklarının altını çizdi. AK Parti’ye oy verenlere seslenen Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla mücadele etmediğini savundu. Birlikte olmanın zamanı olduğunu yineleyen Kılıçdaroğlu, Yavaş’ın ‘yüzde 51’ hedefi için “Başkan sen hedefi yükselt biraz daha.” diye karşılık verdi. Kılıçdaroğlu, haramilerin iktidarına son vereceklerini dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar