Kılıçdaroğlu: Yargıdan bürokrat kaçırıldığını da öğrendik

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de demokrasinin kan kaybettiğini, yargıdan bürokrat kaçırıldığını da öğrendiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Yargıdan bürokrat kaçırıldığını da öğrendik

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de demokrasinin kan kaybettiğini, yargıdan bürokrat kaçırıldığını da öğrendiklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Şehzadeler, bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar kaçılıyor. Bu mahkemeler sadece sokaktaki vatandaşa mı hesap soracak?” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Yerel Seçim Sürecinde Demokratik Güçlerin Rolü’ konulu toplantıya katılmak üzere Ankara’dan İstanbul’a geldi. İfadeye çağrılan MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a Cumhurbaşkanı Gül'ün 'ifadenizi verin' dediği yönündeki iddialarla ilgili açıklamada bulundu.

Bir gazetecinin, “Cumhurbaşkanı Hakan Fidan’a izin verip vermemesi konusunda bir takım açıklamalar vardı. Siz neler söyleyeceksiniz?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, Türkiye’de demokrasinin kan kaybettiğini söyledi. Yargıdan bürokrat kaçırıldığını da öğrendiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Şehzadeler, bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar kaçılıyor. Bu mahkemeler sadece sokaktaki vatandaşa mı hesap soracak. Böyle devlet olur mu? Recep Tayyip Erdoğan’ın çıkıp bunun hesabını vermesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı’nın da bunun gerekçelerini kamuoyu ile paylaşması lazım. Hangi gerekçe ile MİT başkanı yargıya gitmesin diye talimat veriliyor veya uyarı yapılıyor. Bunları bilmeye hakkımız var. O zaman her yurttaştan şunu isteme hakkımız var. Bundan sonra sizi savcı, polis veya mahkeme herhangi bir gerekçe ile istediğinde siz önce Cumhurbaşkanı, Başbakana sorun bizi polis istiyor gidelim mi gitmeyelim mi? Ona göre karar verirsiniz.” diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar