Kılıçdaroğlu: Yargıcın yakasında parti rozeti olmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) için önerilen RTÜK modelini eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Yargıcın yakasında parti rozeti olmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) için önerilen RTÜK modelini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Yargıcın yakasında parti rozeti olmaz. Bu doğru değildir.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle bir araya gelmek üzere İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı VIP salonunda kendisini karşılayan partililerle tokalaştı.

Gazetecilerin, “HSYK kanun değişikliğinde Cumhurbaşkanıyla görüştünüz. Dün itibariyle gruplar kendi aralarında görüşmelere başladılar. Gelinen son noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Dün Bizim iki ön koşulumuz vardı. Mevcut teklifin geri çekilmesini istiyorduk. Ama AKP çekmek istemiyor. İkincisi de yolsuzluk davalarının üzerine gidilsin. Yolsuzluk olaylarının üzerine gidilsin ve bu davalara müdahale edilmesin. Bu konuda da herhangi bir ses çıkmadı.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "HSYK’da RTÜK modelinden bahsediliyor, buna nasıl cevap vereceksiniz?” sorusuna da, “Yargıcın yakasında parti rozeti olmaz. Bu doğru değildir.” diye karşılık verdi.
CİHAN

Yorumlar