Kılıçdaroğlu: Yaptığınız yolsuzluğu örtecek bez daha dünyada üretilmedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bakanlarla ilgili tezkerelerin Meclis'te gizlenmesini eleştirerek, “Sanıyorlar ki ‘biz bunların tamamını örteceğiz’.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Yaptığınız yolsuzluğu örtecek bez daha dünyada üretilmedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bakanlarla ilgili tezkerelerin Meclis'te gizlenmesini eleştirerek, “Sanıyorlar ki ‘biz bunların tamamını örteceğiz’. Yaptığınız yolsuzluk öyle büyük ki bunu örtecek bez daha dünyada üretilmedi.” dedi.

Mahalli seçim çalışmaları kapsamında Giresun’a gelen CHP Genel Başakanı Kılıçdaroğlu, Osmanağa Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Hedeflerinin, herkesin barış içerisinde yaşayacağı büyük Türkiye olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, bir diğer görevlerinin de kul hakkı yiyenlerle mücadele etmek olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, mitinge katılanların ‘Hırsız Tayyip Erdoğan’ şeklinde bağırmaları üzerine, ”Bir kardeşim ayakkabı kutularından bahsetti. Ayakkabı kutusunu ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz. Hırsızlar aranızda geziyor, ceplerinize dikkat edin. O cep sizin helal paranızı tuttuğunuz yer. O yere haram el ulaşabilir, buna engel olun. Sadece ceplerinize değil; ayın 30’un da sadığa gideceğiz, sandığı da el uzatabilirler, sandığa da sahip çıkacağız. Bu ülkede kadınlar çocuklarına nasıl sahip çıkıyorlar. Kendi ülkelerine de öyle sahip çıksınlar. Ve siz sahip çıktığınız ölçüde demokrasi güç kazanacaktır.” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceği sözünü vererek iktidara geldiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Millet de ‘eyvallah’ dedi ve oy verdi. Bir dönem geçti beklediniz, ikinci dönem geçti yine beklediniz. Üçüncü dönem geçti, yine bilemediniz. Ve bir şey gördük; söz veren bu kişinin başbakan olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni nasıl soyduğunu gördünüz. Hep beraber bunun tanığı olduk. İlk kez dünya tarihinde bir hükümetin bir devletin nasıl soyduğuna hep beraber tanık olduk.” ifadelerini kullandı.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarındaki konuşmalara dikkat çeken Kılıçdaroğlu, bunun ülkeyi soyan bir kişinin hikayesi olduğunu anlattı. ‘Güleriz, ağılanacak halimize’ diyen CHP lideri, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu nasıl bir ülkedir ki sana bir değil iki uçak tahsis etti. Kırmızı plakalı araçlar tahsis etti. Gittiğin her yerde saha itibar gösterdi. Yurt dışına gittin Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı olarak sana itibar gösterilirdi. Kimse bir şey söylemedi. Gittin, Schröder’e şikayet ettin, ‘ben başbakan olarak aldığım aylıkla geçinemiyorum’ dedin. Ben o zaman grup başkanvekiliydim, önerge verdim; Sayın Başbakan'ın maaşını artırın, bizi rezil edecek, yetmiyorsa artırın hiç değilse bir daha böyle bir şikayet yapmasın diye. Geldiğimiz nokta şu; bir ülkeyi yöneten insanın namuslu adam olması lazım, bir ülkeyi yöneten insanın önce vatandaşını düşünmesi lazım. Bir ülkeyi yöneten insanın Dicle’nin kenarında bir koyun kaybolsa, o koyun nedeniyle sorumluluk hissetmesi lazım, bir ülkeyi yöneten insanın, acaba ailelerde huzur var mıdır yok mudur diye düşünmesi lazım. Bir ülkeyi yöneten insanın vatandaşının bütün sorunlarıyla ilgilenmesi lazım. Ama o, ülkeyi soymakla meşgul.”

Bunun, bir kişinin hikayesi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, daha sonra da yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna adı karışan bakanlar ve bakan çocuklarıyla ilgili iddiaları gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın, Mısır’daki olaylar sırasında yaptığı Rabia işaretini yaparak, “Bu nedir biliyor musunuz; 4 çalan, bir başçalan. Tabi biz önce bunu anlamıyorduk, Rabia diye biliyorduk.” dedi.

“YAPTIĞINIZ YOLSUZLUĞU ÖRTECEK BEZ DAHA ÜRETİLMEDİ”

Bakanların aldığı iddia edilen rüşvetlerle ilgili rakamlar veren Kılıçdaroğlu, o bakanlarla ilgili tezkerelerin Meclis'te gizlenmesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Fezlekeler Meclis'te. Meclis açıkken gizlediler. Sanıyorlar ki biz bunların tamamını örteceğiz. Yaptığınız yolsuzluk öyle büyük ki bunu örtecek bez daha dünyada üretilmedi. Herkes bunu bilsin.” diye ifade etti.

AK Parti’ye oy verenlere de seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, harama ortak olmamalarını, harama izin vermemelerini; helale ortak olmalarını, helale izin vermelerini istedi. Çiftçi için mazotu 1,5 lira yapma sözü verdiğinde, ‘parayı nereden bulacaksın’ diye sorduklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Söz veriyorum; CHP iktidarında çiftçi için mazotu 1,5 lira yapacağım. 85 milyon Avro’yu, o parayı alacağım çiftçiye, esnafa, memura, emekliye dağıtacağım. ‘Parayı nereden bulacaksın’, sen yürütmesin zaten bu ülkede para çok, zengin bir ülkeyiz biz.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın, siyasete atıldığında ‘yırtık ayakkabı’ ile siyasete gerdiğini söylediğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın bugün dünyanın en zengin başbakanlarından biri olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Yırtık ayakkabı ile siyasete girip, dünyanın en zengin başbakanlarından birisi olana sormamız gerekiyor; acaba bu para helal mi haram mı diye. Ben söylemiyorum, onun bir bakanı var (Bülent Arınç), arada bir doğrular söyler. Geçen gün televizyona çıkmış, ‘çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz’ demiş. Vallahi doğru söylemiş. Kendi bakanı söylüyor bunu. Biz böyle bir ülkede nasıl demokrasiyi koruyacağız. Bunun yolu şu; harama ortak olmak istiyor musunuz? (partililerin ‘hayır’ cevabı üzerine) O zaman yapacağınız şey; 30 Mart’ta sandığa gideceğiz. Ve diyeceğiz ki yeter artık, sizden bıktık arkadaş. Çocuğunuz işsizse sebebi, başçalandır. Ürettiğiniz ürünün karşılığını alamıyorsanız, sorumlusu ülkeyi soyanlardır. Emeklinin aylığı düşük, ikinci işte çalışmak istiyorsa, sebebi ülkeyi soyanlardır. ”

İktidara geldiklerinde, Siyasi Ahlak Yasası'nı çıkartacaklarının sözünü veren Kılıçdaroğlu, kirli adamların siyasetin içerisinde olmayacağını vurguladı. Kılıçdaroğlu, kirli olanların halka hesap vereceğini söyledi. Bugüne kadar kılık kıyafet üzerinden, başörtüsü üzerinden çok siyaset yapıldığına da hatırlatan Kılıçdaroğlu, başı açık ya da kapalı herkesin başının üzerinde yeri olacağının sözün verdi. Türkiye’de yeni bir siyasetin yolunun açılması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, hesap veren bir siyaset istediklerinin altını çizdi.

Başbakan'ın, sıkışınca milliyetçilikten, Kuvayi Milliye’den bahsettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Sen değil miydin çıkıp da ‘ben her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına alıyorum’ diyen. Çıkmış ‘ben Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanıyım’ diyor. Kimse kusura bakmasın, hırsızdan başbakan olmaz. Yalancıdan başbakan olmaz. Namuslu adamdan, halka hesap veren adamdan, kul hakkı yemeyen adamdan, ar damarı olan adamdan başkan olur.” dedi.

CHP olarak güzel bir ülke vadettiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin, üretiminde dünya lideri olduğu fındığın borsasını da Karadeniz’e getireceklerini dile getirdi. Mitingin ardından parti obüsüne binen ve vatandaşların yoğun ilgisi arasında liman sahasına kadar gelen Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra helikopterle Trabzon’a gitti.




CİHAN

Yorumlar