Kılıçdaroğlu: Üniversitede türbanın serbest olmasını sağlayan benim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başı açık olan kadının da, kapalı olan kadının da başlarının üzerinde yeri olduğunu ifade ederek, Türkiye’deki başörtüsü sorununu kendisinin çözdüğünü savundu.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Üniversitede türbanın serbest olmasını sağlayan benim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başı açık olan kadının da, kapalı olan kadının da başlarının üzerinde yeri olduğunu ifade ederek, Türkiye’deki başörtüsü sorununu kendisinin çözdüğünü savundu. Kılıçdaroğlu, “Üniversitelerde türbanın serbest olmasını sağlayan kişi benim, açık yüreklilikle söylüyorum. Keşke bütün kızlarımız üniversiteye gitse. Düne kadar, başörtüsü siyaseti yapıyorlardı, o siyaseti de bitirdik artık." diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yerel seçim mitingleri çerçevesinde Ordu'da halka sesledi. 17 Aralık büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda 87 milyar Euro'dan yani 247 milyar liradan bahsedildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede yaşayan her yurttaşa sözüm, onları mutlaka yargılayacağız, bu parayı alacağız, halka dağıtacağız." dedi.

Erdoğan’ın yırtık ayakkabıyla siyasete girdiğini, bununla hep övündüğünü anlatan Kılıçdaroğlu, bir süre sonra ise dünyanın en zengin başbakanlarından birisi haline geldiğini kaydetti. Dünyanın hiçbir yerinde evinde 1 milyar Euro bulunan başbakan olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, kendisinden örnek vererek şöyle konuştu: “Şimdi bunlar, o ses kayıtlarına montaj diyor. Benim oğlum Güney Kore’de doktora yapıyor, o devletin bursuyla gitti. Her sabah konuşuyorum, gidin banda alın, Allah aşkına montaj yapın da ne buluyorsunuz. Ben hiçbir zaman ‘oğlum, yurtta kalıyorsun, yurttaki paraları sıfırla’ demem. Ne diyordu bu, ‘hırsızlık, babadan evlada geçer’, vallahi doğru söylüyor. Hep beraber gördük.”

‘TÜRBANIN SERBEST OLMASINI SAĞLAYAN BENİM’

Meydandaki kadın partililere işaret ederken, başı açık olan kadının da kapalı olan kadının da başlarının üzerinde yeri olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki başörtüsü sorununu kendisinin çözdüğünü savundu. Kılıçdaroğlu, “Üniversitelerde türbanın serbest olmasını sağlayan kişi benim, açık yüreklilikle söylüyorum. Keşke bütün kızlarımız üniversiteye gitse. Düne kadar başörtüsü siyaseti yapıyorlardı, o siyaseti de bitirdik artık. İster başınız açık, ister kapalı olsun. Bütün kadınların başımın üstünde yeri var. Her kadın evinde huzurlu olsun, çocukları iş bulsun istiyoruz” şeklinde konuştu.

İKİNCİ EZANI OKUNUNCA ARA VERDİ

Konuşmasına ikindi ezanı nedeniyle bir süre ara veren CHP lideri, ardından şunları söyledi: “Bunların bir bakanı var, 24 saatte iki kez doğruyu söyler. Bir televizyonda ‘çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz’ demiş. AKP’ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum, oylarınızı bu iktidara size verdiği sözler için verdiniz. Yoksullukla, yolsuzlukla ve yasaklarla mücadele edeceklerdi. Vatandaşlar da, gidip oylarını verdiler. Bu iktidar, sizi kandırdı. Oyunuzu aldı, cebinizdeki paranızı da aldı. Sizi soydu, çocuklarını zengin etti. Hepimiz elimizi vicdanımıza koyarak sandığa gideceğiz. Doğruluktan, namustan, alın terinden yana oyumuzu kullanacağız.”


CİHAN

Yorumlar