Kılıçdaroğlu: Türkiye’yi haramilerden temizleyeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye’yi haramilerden temizleyeceğiz. CHP iktidarında ilk 4 ayda temiz ahlak kanunu çıkaracağız.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Türkiye’yi haramilerden temizleyeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye’yi haramilerden temizleyeceğiz. CHP iktidarında ilk 4 ayda temiz ahlak kanunu çıkaracağız. Her ailenin sigortası olacak, kadınların hesabına asgari ücret yatacak, namerde muhtaç etmeyeceğiz." dedi.

Niğde Hükumet Meydanı'nda vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Aramızda çok sayıda genç var. Gençler umudumuz olan gençler size inanıyorum. Sizler bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden babalarınızın çocuklarısınız. Bugün çocuklarımız sınavlara girdiler onlara başarılar diliyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte çok güzel bir Türkiye’yi elimizde inşa edeceğiz. Türkiye’yi haramilerden temizleyeceğiz. CHP iktidarında ilk 4 ayda temiz ahlak kanunu çıkaracağız. Her Ailenin sigortası olacak, kadınların hesabına asgari ücret yatacak, namerde muhtaç etmeyeceğiz." dedi.

Yardımları kesmeyeceklerine dair söz veren Kılıçdaroğlu, "Yardımları iki katına çıkaracağız. Adı hırsıza çıkmış bir insanın Başbakanlık koltuğunda oturması yakışıyor mu? Adı yolsuzluğa bulaşmış birisinin o koltukta oturmaması lazım. Mahkemeye gitmesi lazım, bana iftira attılar demesi lazım ama ne yapıyor? Bana iftira attılar diyor. Yolsuzluğun miktarı 247 milyar lira. Niğdelilerin vicdanına sesleniyorum. Kul hakkı yiyen bir insana Allah aşkına sabredecek miyiz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlere sabredecek miyiz. Ayın 30’u geliyor, kol kola, el ele sandığa yürüyerek bir demokrasi şölenini gerçekleştirmeye var mısınız.? Geçmişte Doğru yola , Demokrat partiye ,Anap'a oy vermiş olabilirsiniz gelin birlik olalım devleti kuran partide birleşelim. Devleti çökerttiler, mahkeme çalışmıyor, yolsuzlukları kapatmaya çalışıyorlar. Gelin yeniden özgür bir ülke inşa edelim. Bu yıl Kırkpınar güreşlerine gittim, son günü büyük bir Türk Bayrağını gençler stadyumda taşırlar, şeref tribünün önünden bayrak geçerken Ben dahil herkes ayağa kalktı ama 4 AKP’li bakan kalkmadı.Niğde nin vicdanına sesleniyorum bayrağı siyasette kullanıyor reklamını yapıyor ben merak ediyorum Edirne stadyumun da ayağa kalkmayan 4 bakan için ne yaptın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan? Her şeyi sömürüyor dinimiz buna dahil." ifadelerini kullandı.

AK Parti seçmenlerine seslenen Kılıçdaroğlu, "Ben hükumeti eleştirirken sakın ola ki Adalet ve Kalkınma partisine oy veren yurttaşlarımız alınmasınlar, niye oy verdiniz diye sorgulamadım. Bize oy verin yolsuzluğu ve yoksulluğu bitireceğiz dediler. Ama 17 Aralık günü bir hükumetin bir devleti nasıl soyduğunu gördük. Şimdi ben Adalet ve Kalkınma Partisine oy vermiş değerli kardeşlerime sesleniyorum siz de demokrasiye inanıyorsunuz ama bir hükumetin bir devleti nasıl soyduğuna hep beraber tanık olduk. Şimdi Niğde'nin vicdanına sesleniyorum sandığa gideceği ya helale ortak olacağız yada harama ortak olacağız. Bu ülkenin insanına yakışan helale ortak olmaktır harama ortak olmayacağız." diye konuştu.



CİHAN

Yorumlar