Kılıçdaroğlu: Türkiye üzerine düşeni yapmıştır

İzmir'de konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin mülteciler konusunda üzerine düşeni yaptığını, ancak Avrupalı liderlerin gereğini yapmadığını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Türkiye üzerine düşeni yapmıştır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye mülteci konusunda üzerine düşeni yapmıştır, 2,5 milyon kişiyi almıştır, bakmıştır, Avrupalı seyretmiştir" dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmir'de Ege Genç İşadamları Derneğinin (EGİAD) "72. Ege Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, tarihin iktidar kadar muhalefetin de yaptıklarını yazacağını, bunların farkında olarak eleştiri ve önerilerde bulunduklarını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Avrupa'nın kendilerine gelen Suriyelilerden kurtulmak için Türkiye'ye bazı dayatmalar içerisinde olduğunu belirterek, Suriyelilerin yanı sıra ülkelerindeki Afgan ve Pakistanlıları da göndermek istediklerini anlattı.

Gelen kişiler arasındaki okumuş olanların Avrupa tarafından alınacağını bildiren Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Ayrıca sana 3 milyar avro vereceğim yetmez bir 3 daha vereyim, Türkiye bir tampon ülkemi ben de şunu söyledim biz size verelim 6 milyar avro siz hepsini alın niye bize veriyorsunuz. Biz bunu böbürlenerek anlatıyoruz, insanlar arasında seçim yapılmaz bu insan haklarına aykırıdır. Hem Avrupa hem Türkiye'nin yönetimi insan hakları bağlamında sınıfta kalmıştır. Ege Denizi'nde binlerce insan yatıyor sorumlusu kim. Biz bunu da sormak zorundayız. Avrupa'ya gittiğimde bu sorunları aynen Avrupa Birliği yetkililerine söyledim. Türkiye göçmen konusunda üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır ama siz gereğini yapmadınız. Nasıl çözeceksiniz 1, Suriye'deki iç savaşı durduracaksınız 2, Suriyelilerin kendi topraklarına gitmesi için elinizi cebinize atacaksınız ve Suriye'yi yeniden onaracaksınız ki tamamıyla gitmez ama en azından gidenler huzur içerisinde kendi topraklarına gidebilirler."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Daha Suriyelilerin bize maliyetinin farkında değiliz, şu anda farkında olduğumuz sadece mali yükleri, yarın bu insanların içerisinde yer altı dünyasının önemli aktörleri çıkacak nasıl geçinecekler" dedi.

Yorumlar