Kılıçdaroğlu, Türk siyasilere Wulff'u örnek gösterdi

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili hesap verebilmek için Cumhurbaşkanlığı makamından ayrılmayı tercih eden Federal Almanya’nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un bu davranışının her siyasetçilere özellikle de.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu, Türk siyasilere Wulff'u örnek gösterdi

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili hesap verebilmek için Cumhurbaşkanlığı makamından ayrılmayı tercih eden Federal Almanya’nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un bu davranışının her siyasetçilere özellikle de Türkiye’dekilere örnek olmasını istedi.

    Federal Almanya’nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Yaklaşık olarak bir saat süren görüşme sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu, bütün demokratik ülkelerde örnek alınması gereken ahlak ve dürüstlük anlayışının doğal sonucu olarak, kendisine yöneltilen çeşitli suçlar karşısında hesap vermekten kaçmayıp, bilakis adalet önünde, hukuk önünde hesap verebilmek için Cumhurbaşkanlığı makamından ayrılmayı tercih eden Cumhurbaşkanı Wulff’un tutum, davranış ve ilkeli duruşunun her siyasetçi, özellikle de ülkemizin bu günkü yöneticileri için örnek olması gerektiğini söyledi.
Kılıçdaroğlu, görüşmenin hukuk devleti, demokrasi, insan hakları ve AB ile ilişkiler açısından da çok yararlı bir görüşme olduğunu belirtti.

    WULFF, KILIÇDAROĞLU’NU ALMANYA’YA DAVET ETTİ

    Türkiye-Almanya, Türkiye-AB ilişkileri ile Türkiye‘deki genel durum ve uluslararası güncel konuların ele alındığı görüşmede eski Cumhurbaşkanı Wullf, ana muhalefet CHP’nin görüşlerini genel başkanının ağzından dinlemenin, birlikte değerlendirmenin çok önemli olduğunu belirtti. Bu görüş alışverişinden çok memnun kaldığını da açıklayan Wulff, Kılıçdaroğlu’nu Almanya’da görmekten mutlu olacağını ve kendisinin Almanya’yı daha sık ziyaret etmesinin her açıdan önemli olacağını söyledi.

    Kılıçdaroğlu ile Wulff arasındaki görüşmeye Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ve CHP Milletvekili Osman Korutürk de katıldı. CİHAN

Yorumlar