Kılıçdaroğlu: TÜBİTAK’ta bunun altına imza atanlarda acaba iman var mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan ile çocukları arasında geçtiği iddia edilen konuşmaların montaj olduğuna yönelik rapor veren TÜBİTAK yetkililerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “TÜBİTAK’ta bunun altına imza atanlarda...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: TÜBİTAK’ta bunun altına imza atanlarda acaba iman var mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan ile çocukları arasında geçtiği iddia edilen konuşmaların montaj olduğuna yönelik rapor veren TÜBİTAK yetkililerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “TÜBİTAK’ta bunun altına imza atanlarda acaba vicdan var mı, acaba ahlak var mı, acaba iman var mı, acaba Müslümanlık var mı, acaba kul hakkına saygı var mı? Türkiye’nin en saygın kuruluşundan birine hayvanat bahçesinden müdür getirirseniz size böyle rapor verir.” ifadelerini kullandı.

Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, TÜBİTAK raporuna ilişkin eleştirilerde bulundu. Konuşmaların montaj olmadığına yönelik düşüncelerini yineleyen Kılıçdaroğlu, “TÜBİTAK’a hayvanat bahçesinden bir müdür atandı. Onların öncülüğünde bir rapor hazırlandı. 17 Aralık’tan sonra Erdoğan’ın çocukları ile yaptığı konuşma hece hece montajlanmış. Böyle bir teknoloji dünyada yok. Çocukları ile yaptığı konuşmanın gerçek olmadığını söylüyor. Montaj düzmece diyor. Ne derse desin, ben bu ülkenin vicdanına seslenmeye devam edeceğim. Her türlü eleştiriyi bana yapabilirsin ama ben kul hakkı hiç yemedim. Ben hayatım boyunca kul hakkı yemedim. Neden doğru bu biliyor musunuz?” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, gruptaki konuşmasında, Erdoğan ile çocukları arasında geçtiği iddia edilen görüşmeye ilişkin elindeki notları açıkladı. TÜBİTAK’a atanan müdürün hayvanat bahçesinden geldiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “TÜBİTAK’ta bunun altına imza atanlarda acaba vicdan var mı, acaba ahlak var mı, acaba iman var mı, acaba Müslümanlık var mı, acaba kul hakkına saygı var mı? Türkiye’nin en saygın kuruluşundan birine hayvanat bahçesinden müdür getirirseniz size böyle rapor verir. Bu rapor Erdoğan’ı aklamaz. Bu rapor bizim konuşmamıza yol açtı. O raporu mahkemelere delil olarak sunacak. Hayvanat bahçesi müdürünün ses mühendisi olmayan birinin verdiği raporlar ne zamandan beri delil oluyor? Herhalde hakimin önüne gidecek. Hakimi de değiştirebilirler. Bu milletin vicdanını değiştiremezler. Ağrı dağı ne kadar gerçekse bu tapeler o kadar doğrudur.”

CİHAN

Yorumlar