Kılıçdaroğlu: Totaliter devlet ağır ağır inşa ediliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de totaliter devletin ağır ağır inşa edilmeye başlandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Totaliter devlet ağır ağır inşa ediliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de totaliter devletin ağır ağır inşa edilmeye başlandığını söyledi. Kılıçdaroğlu, totaliter rejimlerde yargının bağımsız olmadığını vurguladı.

CHP grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, farklı bir rejimin içine Türkiye’nin sürüklendiğini ifade etti. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in bir sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Bugün size dokunmayan yarın size dokunacaktır. Komşunuza haksızlık yapılıyorsa ona destek vereceksiniz. Aksi halde demokrasimiz güçlenemez. Bu ülkede TBMM Başkanlığı koltuğunda oturan kişi, ‘Anayasanın 138. maddesi çökmüştür’ dedi. Anayasa çökmüşse yargı çökmüşse o zaman bu ülkede hukuk devleti konusunda ciddi sorunlarımız var demektir. Esnaf dükkanda rahat para kazanacaksa bütün bunları bir araya getiren hukukun üstünlüğüdür. Ama bu olmuyor. Türkiye süratle bir totaliter demokrasiyi inşa etmeye başladı.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de hak ve özgürlüklerin baskı altında olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Medya istediğini yazabiliyor mu? Havuz medyası oluşturuldu mu? Bütün yetkiler bir grubun elinde. Kadın kardeşlerimin dikkatini çekiyorum. Totaliter devlet ağır ağır inşa ediliyor. Hepimiz bunun farkında olmalıyız. Totaliter devlette hukukun üstünlüğü olmaz. Kadın erkek eşitliği olmaz. Totaliter rejimlerde yargı bağımsız değildir. Totaliter rejimlerde iktidar hesap vermez. TBMM’ye Sayıştay raporları niye gelmiyor? 'Gelseydi dumanımızı atarlardı' diyorlar değil mi? Totaliter rejimlerde bir kişinin söylediği olur. Kendi paramızla billboardlara ilan vermek istedik. Başbakan’ın talimatıyla ilanlarımız yayınlanmadı. Dün beni bir grup meslek örgütü ziyarete geldi. Neymiş? Siyasette daha yumuşak bir dil kullanılacakmış? TBMM’ye bütçe yasası geliyor. Sayıştay rapora gelmiyor. İçinizden biriniz çıkıp konuştu mu? Bir sivil toplum kuruluşu kalktı bir açıklama yaptı. Dedi ki; hukukun üstünlüğünün olmadığı bir yere yabancı sermaye gelmez. O zevata sordum. Buna karşılık Başbakanlık koltuğunda oturan ne dedi? Bunlar vatan haini dedi. Niye sizden ses çıkmadı. Korkunun egemen olduğu demokrasilerde hiçbir yurttaşımın korkmasını istemem. Sizin en büyük güvenceniz CHP’dir. Demokrasi konusunda elbette mücadele edeceğiz. Korkmayın. Yılmayın. Zalimin zulmüne boyun eğmeyin.” CİHAN

Yorumlar