Kılıçdaroğlu: Teröre karşı hükümet ne istiyorsa vereceğiz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, terörün bitirilmesi için hükümete her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Teröre karşı hükümet ne istiyorsa vereceğiz
Elazığ ve Van'daki terör saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırıları kınadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, sadırıları kınamakla kalmadıklarını, hükümete açık çek verdiklerini söyledi. 

Kılıçdaroğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın ziyaretinin ardından gazetecilere Elazığ'daki terör saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Terör kimden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun, bütün siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, meslek kuruluşlarının hep birlikte lanetlemesi gereken bir olaydır. Teröre karşı ortak birlikteliğimizi hep sürdüreceğiz." dedi.

Kılıçdaroğlu, hükümetin terörü bitirmesi için gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, "Hükümet ne istiyorsa veriyoruz. Terörü bitirmek için ne gerekiyorsa yapın. Biz her türlü desteği vermeye hazırız" dedi. 

Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Terör kimden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun, bütün siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, meslek kuruluşlarının hep birlikte lanetlemesi gereken bir olaydır. Teröre karşı ortak birlikteliğimizi hep sürdüreceğiz. Yine hükümete açık ve net bir çağrı yapıyorum; terörü bitirmek için muhalefetten ne istiyorsanız vermeye hazırız. Bugüne kadar her şeyi verdik ama biz hükümetten bir şey bekliyoruz; ne istediyseniz biz size verdik, siz de lütfen terörü çözün, bitirin. Mücadeleyse mücadele yapın, yasa dediniz yasa, anayasa dediniz anayasa, her türlü imkanı sağladık, her türlü imkanı verdik. Dolayısıyla terörle mücadele konusunda 'elimiz zayıf, elimiz güçsüz' diye bir sorun olmamalı. Eliniz güçlü, dolayısıyla terörle mücadeleyi yapın, Türkiye'yi bu beladan kurtarın."

Kılıçdaroğlu terörü lanetlemenin yetmediğini, bitirilmesi için sivil toplum kuruluşlarıyla, siyasi partilerle hep birlikte hükümete destek olmak gerektiğini söyledi. 
 

Yorumlar