Kılıçdaroğlu teklifini Meclis Başkanı'na iletti

Ankara saldırısından sonra yaptığı açkılamada, teröre çözüm için dört partinin Meclis'te bir araya gelmesini teklif eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, aynı teklifi bugün görüştüğü Meclis Başkanı Kahraman'a da iletti

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu teklifini Meclis Başkanı'na iletti

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Meclisteki makamında kabul etti.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Levent Gök ve Özgür Özel'in de katıldığı görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü. Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ziyarette Kahraman'a bir mektup sunduklarını söyledi. Yaşanan terör olayları dolayısıyla TBMM Başkanının inisiyatif almasını istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Soruna çözüm bulmak, sorunun çözümüne katkı vermek için TBMM'nin daha etkin çalışması gerektiği kanısındayız. Bunu Sayın Başkan'a aktardık" dedi.

"HER ADIMI DESTEKLEYECEĞİZ"

Öte yandan, Kılıçdaroğlu'nun, görüşmede Kahraman'a sunduğu mektup basına dağıtıldı. 

Mektubunda, meşruluğunu millet egemenliğinden alan TBMM var oldukça, tarihinin en derin krizini yaşayan Türkiye Cumhuriyeti ve onun değerli yurttaşları için umutsuzluğun söz konusu olamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Sizden, terör konusunda parlamentoyu harekete geçirmenizi bekliyor, öncülüğünüzde atılacak adımların ivedi ve sürdürülebilir olması gerektiğine inanıyoruz. Terör sorununa son vermek için Meclisteki dört partinin bir araya gelmesinin, sorunun çözümü konusunda iradelerini açık bir biçimde ortaya koymalarını sağlayacak bir çalışmanın başlatılmasının zorunluluğunu vurguluyoruz. Meclis Başkanı sıfatıyla bu süreçte yüce Meclisi toplayıp, parlamento geleneği içindeki tüm kurumsal birikimden yararlanarak partilerin teröre karşı ortak çalışma imkanlarının yaratılmasında inisiyatif almanızın tarihi önemde bir görev olduğu yönündeki inancımı ve beklentimi paylaşıyor, CHP olarak bu konuda atacağınız her adımı destekleyeceğimizi belirtiyorum.

Yorumlar