Kılıçdaroğlu: Siyasi partiler devleti yönetmeye gelir, devlet olmak için değil

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyasi partiler 4 yıl süreyle devleti yönetmek üzere gelirler.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Siyasi partiler devleti yönetmeye gelir, devlet olmak için değil

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyasi partiler 4 yıl süreyle devleti yönetmek üzere gelirler. Devlet olmak için gelmezler. Ama bu parti, başbakanlık koltuğunda oturan zat, ben devletim demeye başladı. Ben devletim her dediğimi yaparım. Sen devlet değilsin. Sen bir siyasal iktidarın genel başkanısın. Sana başbakanlık koltuğu verilmiş, millete hizmet et diye. Köşeyi dön diye değil." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Bilecik’te partisi tarafından düzenlenen mitingte vatandaşlara hitap etti.

“Siyasete atıldığım gün mal varlığımı internet siteme koydum.” diyen Kılıçdaroğlu; “Cumhuriyet Halk Partisi’ne Genel Başkan olduğum gün mal varlığımı CHP’nin internet sitesine koydum. Bütün mal varlığım benim alın terimin karşılığıydı. Çalmadım, çırpmadım, kul hakkı yemedim, insanın hakkını gasp etmedim. Bütün mücadelem hayatım boyunca hep iyi hizmet vermek oldu. İnsana hizmet vermek. ‘İnsana hizmet et ki devlet yaşasın’ demiş. Sizin topraklarda söyleniyor bu. Ama ben istedim ki siyaseti kirlilikten arındıralım. Temiz siyaset olsun. Ahlaklı siyaset olsun. Ahlakı unutmayın. Ahlak çok soylu bir kavramdır. Bütün inançların, bütün dinlerin ortak alanı ahlaktır. Ahlak aynı zamanda adalet demektir. Adalet milletin vicdanı demektir. Bir düşünür der ki; “Adalet Kutup Yıldızı gibidir. Yerinde sabit durur. Ama bütün kainat onun etrafında döner. Adalet kaldı mı bizim memlekette? Adalete güven kaldı mı? O zaman yapacağımız bir şey var. Adaleti yeniden tesis edeceğiz. Güçlü bir devleti yeniden tesis edeceğiz. Devlet baskıcı olmaz. Siyasi partiler 4 yıl süreyle devleti yönetmek üzere gelirler. Devlet olmak için gelmezler. Ama bu parti, başbakanlık koltuğunda oturan zat, ben devletim demeye başladı. Ben devletim her dediğim yaparım. Sen devlet değilsin. Sen bir siyasal iktidarın genel başkanısın. Sana başbakanlık koltuğu verilmiş, millete hizmet et diye. Köşeyi dön diye değil. Oğluna, ailene servetleri kazardır diye değil. Kul hakkı ye diye değil. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını ye diye seni o koltuğa getirmediler. Sen oraya bu ülkeye temiz siyaseti getir diye verdiler. Onun için verdiler sana.” şeklinde konuştu.

Partililer ‘Hırsız Tayyip Erdoğan’ diye slogan atınca Kılıçdaroğlu şunları söyledi; “Siz böyle slogan atıyorsunuz. O da bana tazminat davası açıyor. Niye açıyor? Acaba Kılıçdaroğlu’nu korkutur muyum diye. Allah aşkına ayakkabı kutusundan korkan adamdan korkulur mu? Gençlerin attığı tweetten korkan adamdan korkulur mu? Ben korkmam. Verilmeyecek hesabım yoktur. Korkakların, verilecek hesapları vardır. Kul hakkı yiyenlerin, korkuları vardır. O nedenle diktatörler en büyük korkaklardır. Topluma baskı kurarlar. Toplum, gerçekleri öğrenmesin diye. Biz özgünlükten yanayız. Yarın gideceksiniz. Ayın 30’u. Özgürlük için, ülkemiz için, güzel Türkiye için, çocuklarımız için, Bilecik için oyumuzu kullanacağız.”
CİHAN

Yorumlar