Kılıçdaroğlu: Siyasetçinin görevi oturduğu koltukta zenginleşmek değildir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarıyla Türkiye’nin iyi yönetilmediğini belirterek, "Bütün yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Siyasetçinin görevi oturduğu koltukta zenginleşmek değildir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarıyla Türkiye’nin iyi yönetilmediğini belirterek, "Bütün yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Bir ülkede siyasetçi zenginleşirse halk fakirleşir. Siyasetçinin görevi oturduğu koltukta zenginleşmek değildir. Devletin imkanlarını kullanmak değildir." dedi.

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde partisi tarafından düzenlenen mitingte konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti hükümetini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk üzerinden sert bir dille eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Boğazlıyan'a ikinci gelişim, inşallah Allah'ın izni ve sizlerin desteği ile inşallah bir daha ki sefere başbakan olarak gelirim. Bunu neden söylüyorum Türkiye iyi yönetilmiyor, bütün yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Bir ülkede siyasetçi zenginleşirse halk fakirleşir. Siyasetçinin görevi oturduğu koltukta zenginleşmek değildir. Devletin imkanlarını kullanmak değildir. Siyasetçinin görevi oturduğu koltukta halka verdiği sözlerin gereğini yapmasıdır. Yani kul hakkı yememesidir, yani tüyü bitmemiş yetimin hakkını yememesidir, yani üreticinin hakkını korumasıdır, çiftinin, emeklinin hakkını korumasıdır, Türkiye'nin bayrağını korumasıdır." diye konuştu.

"YASAKLARLA KENDİ SUÇLARINI ÖRTMEK İSTİYOR"

Başbakan'ın kendi suçunu yasaklarla örtmeye çalıştığını öne süren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Onun ünvanını bütün dünya biliyor, bütün dünya öğrendi, şimdi yasaklarla kendi suçlarını kapatmak istiyor. Bir daha rezil oldu. 28 Şubat sürecinde Ankara'da bir Batı Çalışma Grubu vardı, şimdi bunlar başka bir grup kurdular adı Batı Çalışma Grubu değil 'Batı Çalma Grubu.' Çalıyorlar, herkes biliyor nasıl çaldıklarını. Ben size bir örnek anlatacağım, sadece bir örnek anlatacağım. Sabahın yedi buçuğu, İçişleri Bakanı oğluna telefon ediyor. Oğlum diyor ne var, babacığım polisler bastı diyor. Ne yapıyorlar, babacığım arama yapıyorlar, diyor. Evde ne var diyor, sen biliyorsun baba diyor. Oğlum evde kaç lira para var, bir kaç kuruş var babacığım diyor. Evladım kaç lira para var diyor, 1 trilyon lira para ver diyor. Bunlara montaj diyorlar, hiçbirisi montaj değil, mahkeme kararı ile yapılan tespitler. Fezlekelerde yer alan konuşmalar."

"DÜNYADA HANGİ İÇİŞLERİ BAKANININ EVİNDE 1 TRİLYON LİRA PARA OLUR"

Dünyada hiçbir içişleri bakanının oğlunun evinden bir trilyon lira para çıkmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ben şimdi halkın vicdanına sesleniyorum. Dünyada hangi içişleri bakanının oğlunun evinde 1 trilyon lira para olur? Düne kadar milletin önüne çıkıyorlardı, din iman edebiyatı yapıyorlardı bunlar. Ses kayıtları düştü yine internete. Allah'ın kelamı ile dalga geçiyorlar, buna izin verecek misiniz? Boğazlıyan'ın vicdanına sesleniyorum, yarın sandığa gideceğiz, 30 Mart'ta. Bir şey istiyorum, elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın. İki seçenek var önünüzde, iki alternatif; ya haramdan yana oy kullanacaksınız ya helalden yana oy kullanacaksınız. Boğazlıyan neden yana oy kullanacak? Helalden yana. Zaten Boğazlıyan'a güveniyordum." ifadelerini kullandı.

"BEN KUL HAKKI YİYENLERİ, HIRSIZLIK YAPANLARI ELEŞTİRİYORUM"

Kendisinin kul hakkı yiyenleri, yolsuzluk yapanları, hırsızlık yapanları eleştirdiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "O başçalan gitmiş, Yozgat'ta miting yapmış, demiş Boğazlıyan'ı istiyorum. Boğazlıyan ayakkabı kutusuna sığar mı, para kasalarına sığar mı, rüşvete teslim olur mu, yolsuzluğa teslim olur mu, kul hakkı yemeye teslim olur mu, Boğazlıyan onurlu bir ilçedir, onurlu insanlar yaşar. Haram paraya teslim olur mu? Hayır. Ben de biliyorum olmaz, kul hakkı yiyeni affetmez Boğazlıyan. Ben onu çok iyi biliyorum, onun için tek engel sizsiniz. O da olacak inşallah. Size güveniyorum. Bu ülkenin insanının sağ duyusuna güveniyorum ben. Bakın, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren hiçbir yurttaşımı eleştirmedim. Niye siz o partiye oy verdiniz diye bir eleştiri de getirmedim. O yurttaşlarıma sesleniyorum, ben hükümeti eleştiriyorum, ben kul hakkı yiyenleri eleştiriyorum, ben yolsuzluk yapanları eleştiriyorum, ben hırsızlık yapanları eleştiriyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar