Kılıçdaroğlu: Ses kayıtları montaj ise ABD'ye incelet (2)

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmaları hatırlatarak "Dünyanın hangi ülkesinde bir başbakanın oğlunun evinde bu kadar para var?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Ses kayıtları montaj ise ABD'ye incelet (2)

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmaları hatırlatarak "Dünyanın hangi ülkesinde bir başbakanın oğlunun evinde bu kadar para var?" diye sordu. Ses kayıtları montaj ise ABD'ye inceletmesini tavsiye eden Kılıçdaroğlu, el ele kol kola girerek yapılan hırsızlığın hesabının sorulacağını kaydetti.

Antalya'da vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, ses kayıtlarına montaj denmesini ve niye montaj olmadığını ise şu sözleriyle açıkladı: "Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren vatandaşlarım dinleyin. 1- Bu montaj dediği zaman kendisine şu çağrıyı yaptım; montajsa TİB kayıtlarını açıkla. Çünkü 76 milyonun telefon kayıtları TİB tarafından izleniyor ve dinleniyor, kayda alınıyor. Açıkladı mı? Niye açıklamıyor. Çünkü doğru, ben de doğru, o da biliyor doğru. 2- Eğer montaj olduğuna inanıyorsan çok basit, gönderirsin Amerika'da bu işin uzmanı olan firmalara. Dersin ki bunlar montaj. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanıyım, böyle bir töhmet altında kalamam, lütfen bunu inceleyin ve bana bunun raporunu verin. Kendisine bu çağrıyı yaptım. Gider oraya, sana raporunu versinler. Gönderdi mi? Niye göndermiyor? Çünkü o da biliyor ki bunlar doğru. 3- 18 Nisan 2003. MİT, Başbakan'ın önüne 3 sayfalık bir rapor koyuyor. Reza Zarrab diye bir adam var. Bu İranlı, devletin sırlarını satın alıyor, 4 bakanınızı da satın almış. Dolayısıyla eğer senin bakanlarınla Reza Zarrab'la arasında bu ilişki ortaya çıkarsa hükümet yara alır. Bu başçalan bir şey yaptı mı? 'Ya arkadaşlar sizin hakkınızda MİT böyle bir rapor verdi. Dolayısıyla sizin bu konuda dikkatli olmanız gerekir' diye en azından uyarı yapması lazımdı. Yaptı mı kim uyarıyor? Devletin en stratejik kuruluşu, MİT. Demek ki o konuşmalar doğru. Neden uyarmıyor? Çünkü o da çalıyor diğerleri de. Balık baştan kokar."

Kılıçdaroğlu, söz konusu konuşmaların medyaya yansıdıktan sonra Başbakan Erdoğan'ın yaptığı 'Kriptolu telefonlarımı da dinlemişler' açıklamasını hatırlatarak, "Demek ki doğru olduğunu biliyor. Peki kardeşim sana kriptolu telefonu bu devlet oğlunla paraları götür diye mi verdi, devletin sırlarını koru diye mi verdi? Kendi itirafı. Dün bir bakan çıktı dedi ki 'Ses kayıtlarını sızdıranları tespit ettik.' Demek ki doğru." dedi. CİHAN

Yorumlar