Kılıçdaroğlu Sert Çıktı: "Göndereceksen Bilal'i Gönder"

'Mehmetçiğin canıyla oynama, göndereceksen Bilal oğlanı gönder'

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu Sert Çıktı: "Göndereceksen Bilal'i Gönder"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dışişleri'nde yapılan Suriye görüşmesinin internete sızdırılmasının ardından Youtube’a erişimin engellenmesini eleştirerek, "Bütün dünya biliyor ama Türkiye’de yasakladılar. Neden? Vatandaş öğrenmesin diye. Neyi gizleyeceksiniz? Suriye’de savaş çıkarmak için kumpas kurulacak. Halkı kandıracaklar dünyayı akıllarınca kandıracaklar, seçim öncesinde Suriye’ye girecekler. Askeri gönderecekler. Böylece Erdoğan kahraman olacak. Mehmetçiğin canıyla oynama. Eğer bir adam sokacaksan Bilal oğlan var, onu gönder" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bodrum Milas Havalimanı'ndan helikopterle Aydın'ın Didim İlçesi'ne geçti. Didim Cumhuriyet Kent Meydanı’na halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, seçim otobüsünden kalabalığa konuştu.

BU RÜZGAR KİRLİ SİYASETİ DE SÜPÜRECEK

Rüzgarlı bir hava olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "İnşallah bu rüzgar, ayın 30’unda sandıkları dolduracak güzel bir temizlik yapacaksınız. Türkiye’de kirli siyaseti temizleyeceğiz. Didim’de CHP, Aydın’da CHP, ardından Türkiye’de CHP olacak inşallah. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları ben de biliyorum siz de biliyorsunuz Didim’dekiler hem Türkiye’yi hem de dünyayı okuyabiliyorlar. Ben size 'Gidin CHP’ye oy atın' demiyeceğim. Sadece sizin vicdanınıza sesleneceğim. Özellikle AKP’ye oy verenlere sesleniyorum. Sandığa gideceksiniz, çocuklarınız için, geleceğiniz için, temiz siyaset için, daha güzel bir Türkiye için oy kullanacaksınız. Kullanırken şuna dikkat edin. Helalden yanı mı oy kullanacaksınız haramdan yana mı? Helalden yana oy kullanacaksınız. Ben Didimlilere güveniyorum" dedi.

ARTIK TATİLE GELMİYORUM

Didim’i çok iyi bildiğini de dile getiren Kılıçdaroğlu, "Didim’i iyi biliyorum defalarca tatile geldim. Altınkum’da denize girdim. Vatandaşlarla sohbet ettim. Şimdi siyasete girince Genel Başkan olunca işlerim yoğun olduğu için sürekli gezdiğim için gelemiyorum. sürekli geziyorum. Sürekli uğraşıyorum ama aynı görevi sizlerden de bekliyorum. Bunun için söz veriyor musunuz?" dedi.

BAŞBAKAN’I KAHRAMAN YAPMAK İSTİYORLAR

Dışişleri'nde yapılan Suriye görüşmesinin internete sızdırılmasıyla ilgili de konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Arada bir propaganda yapıyorlar, 'CHP gelirse devleti yönetemezler' diyorlar. Onlara şunu söylüyorum 'Devleti kuran parti nasıl devleti yönetemez?' Devleti biz kurduk bütün kurumlarıyla ama bir konuda hakları var. Onlar gibi devleti yönetemeyiz. Hırsızlık nedir bilmeyiz, kul hakkı yemek nedir bilmeyiz. Komşularımızla tezgah kurup savaş çıkarmak, sahte kahraman çıkarmayı bilmeyiz. Dün ses kayıtları düştü. Hepiniz biliyorsunuz bütün dünya biliyor ama Türkiye’de yasakladılar. Neden? Vatandaş öğrenmesin diye. Neyi öğrenmesini itemiyorlar? Neyi gizleyeceksiniz? Suriye’de savaş çıkarmak için kumpas kurulacak ama bizimkiler kumpas kuracaklar. Halkı kandıracaklar, dünyayı akıllarınca kandıracaklar, seçim öncesinde Suriye’ye girecekler. Askeri gönderecekler. Böylece de Recep Tayyip Erdoğan kahraman olacak. Dün de söyledim; Garip gurebanın çocuğunun canıyla oynama. Mehmetçiğin canıyla oynama. Eğer bir adam sokacaksan Bilal oğlan var. Onu gönder. Ama vallahi göndermez. Onun işi başka. O paraları istiflemekle meşgul. Hangi adalar değerli ona bakacak. Hangi villalar değerli onu alacak. Villaların seramiği ne olacak? Onlarla uğraşıyor. Rıza Zarraf ne yapıyor? Ona bakıyor."

TÜRKİYE’Yİ SOYAN BİR HÜKÜMET VAR

Hükümeti eleştirmeye devam eden Kılıçdaroğlu, "Türkiye’yi soyan bir hükümet var. Meydanlarda hırsız Tayyip sloganı atılınca bu başbakanlık koltuğunda oturan zat benim aleyhime tazminat davası açmış. Sanıyor ki korkacağım. Yav sen ayakkabı kutusundan korkuyorsun. Gençler twet atıyor odan korkuyorsun. Youtube kapatıyorsun. Halkın haber alma kanallarını kapatıyor, korkuyor. Ama biz kaldıracağız. Çünkü biz insanımızın özgür olmasını istiyoruz. Onun için söylüyorum. Kormuyorum, direneceğim, çalışacağım, haramilerin iktidarını mutlaka yıkacağız" dedi.

BAŞKALARININ EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEYECEĞİZ

Birlik çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:"Yi bir belediye başkan adayımız var. Başkalarının ekmeğine yağ sürmeyeceğiz. Ayrılmayacağız birlik kalacağız partimize inanıyorsanız birlik olun Türkiye’nin çıkışı CHP’den geçiyor bu partiyi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları kurdu. Bu parti Türkiye’nin birleştirici gücü. Türkiye’nin güvencesidir. Sadece sizim değil bütün komşularımızın güvencesiniz. Barış içinde yaşayacağız. Savaşı meydanlarından gelen Mustafa Kemal, 'Yurtta barış dünyada barış' demiştir. Barış o kadar güzel ki çocuklarımıza ismini veriyoruz. Barışı seviyoruz. Hiçkimseyi ötekileştirmiyoruz. Kimliği ne olursa olsun bütün insanlarımızı kucaklıyoruz. İster doğuda yaşasın ister batıda. İster güneyde yaşasın isterse kuzeyde herkesi kucaklayacağız. Hiçbir zaman seçim meydanlarında AKP’ye oy verenleri eleştirmedim. Bu hükümeti eleştirdim. Bu hükümet halkı kandırdı. 'Bana oy verin yolsuzlukları bitireceğim' dedi ama kandırdılar. En büyük hırsızlığı yolsuzluğu bunlar yaptılar."

Kılıçdaroğlu, "Hırsız deyince zaten onun adı akla geliyor ama özellikle, AKP’ye o veren vatandaşlarımız sandığa giderken ellerini vicdanlarına koysunlar. Kendilerine ne dediler söz verdiler ne yaptılar? Oyumuzu halkın partisine CHP’ye altı okun böğrüne mührü basacağız. Ben sizin için siyaset yapıyorum. Benim idealim, ben değil halk zenginleşecek, halkım zenginleşecek, işsiz olmayacak her ilde her beldede huzur olsun istiyorum" diye konuştu.

Yorumlar